Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 

Hírlevelet kérek
 
Egy csodálatos nap krónikája - 2. rész PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. április 21. kedd, 07:07

Overdose szenzációs pályarekordban, őrjöngő közönség előtt 12. győzelmét aratta vasárnap délután a Kincsem Parkban

 

 

A negyedik futam előtt aztán a már több mint húszezres közönség is közelről csodálhatta a belgát. A Megyeri Díj volt az első lovaglása, Quai Brany nyergében.  Az „Overdose kisöcs” azonban nem úgy szaladt, ahogyan azt Mikóczy Zoltán képzelte, így Christophe Soumillon első magyarországi versenyében csak hetedik helyen ért célba.

Egész héten nagyon vártam a Káposztásmegyeri Díjat. Dr Guru miatt.  Kíváncsi voltam ugyanis, hogy a magasra értékelt három éves, holt tart a pálya legjobb lovához képest. Nos, szerintem, nem futott rosszul az Ishiguru mén, de a horvát tulajdonosokkal beszélve pár szót, őket ez nem vigasztalta. Magam elképzelhetetlennek tartottam, hogy Steady As a Rockot megverje, vagy akár csak megszorongassa Dr Guru, hiszen a barátaimnak, ismerőseimnek azt mondogattam, mint anno Városbíró kapcsán: Mivel „Rocky” sosincs megszorongatva, így nem tudjuk, hol van a „vége”, azaz mire képes akkor, ha a cél előtt nem vezet magabiztosan. (Mert ugye mindig ezt teszi.) Varga Zoltán is a mennyekben járhatott, hiszen a szimpatikus lovasnak ez volt már a harmadik győzelme (Tétény, Művész Úr) a versenynapon, így a világsztárok mellett „mindenki Varga Zolija” is abszolút főszereplője lett a napnak. Az Ecsedi család is boldog lehet, hiszen Steady viszont az egész évad egyik főszereplője lehet az idei évben is. Csodálatos ló, csodálatos csapat.

 

 

 A nézők időközben csak jöttek és jöttek. Kimentem a kapu elé egy fotót készíteni, és olyan volt a látvány, mint egy futballmeccsen, vagy egy rock koncerten. Tömött sorokban, érkeztek az emberek. Egy lóért, egy fantasztikus négylábúért, akire mi lóversenybarátok 130 évet vártunk, és aki tegnap mindenféle nézettől, faji vagy etnikai hovatartozástól függetlenül, összehozta az embereket. Itt semmi más nem számított, csak mindenki láthassa, megcsodálhassa a csodalovat, és a lehető legjobb helyről lássa majd a futamot.  Magam már átéltem egyszer ezeket a pillanatokat, decemberben, az Arénában, ahol felnőttek és gyerekek szaladtak a korláthoz, hogy minél közelebb legyenek a csodalóhoz.

 

 
A VIP-ben aztán összetalálkoztam Kepes Andrással, akit az Overdose film nézettségi adatairól faggattam. Továbbítottam neki, a filmmel kapcsolatos első számú kritikát, hogy a zsoké nem szólat meg a filmben. Kepes Úr erre azt válaszolta, Suborics (szó szerint) elfutott előle. A filmet egyébként több mint 700 ezren látták, és nagyon kedvező volt a fogadtatása. Hangsúlyozom, Kepes András ritka szimpatikus, minden sztárallűröktől mentes médiaszemélyiség, aki most már akár futtatóként is köszönthetünk a Kincsem Parkban, hiszen az őszi árverésről, ő is telivérrel tért haza.

A Baden-Badenben vásárolt lovak versenyében ismét ott volt a startnál Soumillon. Győzelme szinte előre borítékolható volt, de Németh Sándor ezt nem így gondolta. Mezzanine olyan finisre késztette ugyanis Dethrone-t, hogy az a közönség számára az a lehető legjobb volt, hiszen Soumi versenyszituációban mutathatta meg tudását. Az orrhosszas különbséget hozó befutóban, őrjöngött, sikítozott a tömeg. Nem csoda, hiszen a két páros parádés befutót produkált. A jövő héten megkérdezem Németh Sándort, hogy mit mondott neki Soumillon a cél utáni métereken.

 

 Ezt követően olyan tömeg vette körül a jártatót, mint még soha. Christophe Soumillon Overdose nyergében. Sporttörténelmi pillanat. A versenyről aztán nincs igazán mit írni. Annál inkább több a közönségről, akik az utolsó négyszáz métert extázisban, sikoltozva, őrjöngve nézték végig, a célba fölényesen megérkező csodalovat, olyan ováció és tapsvihar fogadta, mint még soha egyetlen általam látott versenyben sem, senki mást. A Mikóczy csapat mellett természetesen szeretettel gratulálok, Szuna Szabolcsnak, hiszen a dobogó másik két helyét, az ő trenírozottja, Spinning Crystal (L. Kasal) és National Nice (Németh S.) foglalta el. XI és Városbíró egészen kritikán alul futottak, ennek nem tudom mi lehet az oka. Overdose  54,6 másodperc alatt teljesítette a távot, ami őrületes pályarekord. A futam után aztán elszabadult a pokol a Kincsem Parkban. Soumillon a közönség őrjöngése és vastapsa közepette, igazi One Man Show-ba kezdett, és a Párizsban látottakhoz hasonlóan kidobta a botját, a szemüvegét, és a sisakját. A fűre boldog-boldogtalan betódult és fotózta a két világklasszist.

 

 A futam után sajtótájékoztatón mesélt élményeiről a belga: "Nagyon élveztem a versenyt, ez azt hiszem, látszott is rajtam. Overdose-zal olyan sebességet akarok elérni, amilyet ember még nem ért el lovon. Szeretném megköszönni azt a meleg fogadtatást, amivel a magyar lósport kedvelői köszöntöttek, ez rendkívül jól esett". Soumillon azt mondta, a hangulat csak az Arc de Triomphe-hoz volt hasonlítható, és a közönség Magyarként fogadta és szerette őt. Soumillon szerint a ló 60%-os állapotban van és annak 70%-ot kérte ő tőle.  (Képzeljék el, mire lesz képes 100%-osan? – a szerk.) „Kellemes meglepetés volt számára, mert sokkal idegesebb lónak gondoltam Overdose-t.” – folytatta Soumillon.

A csodálatos, de egyúttal fárasztó nap ezzel véget ért. Köszönet jár mindenkinek, aki ezt a feledhetetlen élményt elérhetővé tette számunkra. Magam, remélem, hogy erre a történelmi napra kilátogató a közönség jól szórakozott, és a szívűkbe zárták ezt a pompázatos négylábút.

 

 

 A hétfői napon, a magyar média elképesztő terjedelemben foglalkozik az eseménnyel, és a Nemzeti Sport, ami az elmúlt években hallani sem akart a lósportról, most címlapon hozta Overdose győzelmét. A világ vezető szaklapjai mellett a New York Times is nagy terjedelemben, szintén címlapon foglalkozik Overdose-sal. A legnagyobb elismerést, azonban a Racing Post szakírójától, a legutóbbi Overdose cikk szerzőjétől kaptuk, akit lenyűgözött Overdose teljesítménye, és aki levélben keresett meg minket, hogy csatlakozni szeretne a hivatalos Overdose Fan Clubhoz. A levelet nem közölhetem, hiszen nincs rá felhatalmazásom, de Neil Clark nevét (hamarosan) megtalálják, a Club tagjai között.

 

 Külön köszönöm az OverdoseOnline-nak fotózó Patyus Ferenc munkáját, aki a közvetítő autóra felkéredzkedve, világszínvonalú, exkluzív képeket készített nekünk és az utókornak. Köszönöm, Maróti Viktória és Kovács Gábor  fotóit és megszokott kedvességüket. Köszönöm azon olvasók képeit, akik a hétfő délelőtt folyamán folyamatosan küldték ezeket nekem.

 

Az oldalról bármiféle kép vagy írott anyag, csak a szerző, Sereg András előzetes engedélyével közölhető, publikálható.

Он спустил левую ногу на порожек и соскользнул с "Fable 2 скачать"сиденья.

Но разобрать "Прохождение игры serious sam 3"западни меня побудило отнюдь не "Скачать игру гандбол через торрент"родство и не сантименты.

А так куда ни посмотришь, везде все тот же старый добрый Лимб.

Но "Радио fm скачать"Фауст знает гораздо больше, чем простой смертный.

Чтобы выглядеть как кусок веревки, который ты обычно носишь, пришел ответ.

Когда мы оказались в путешественном измерении, ко мне снова вернулось спокойствие.

В этой стране те, "Учет и анализ движения денежных средств"кто имел золото, "Учет и анализ движения собственных основных средств"всегда выставляли его напоказ.

Когда я видел вас на Миссисипи, я "Учет и анализ движения основного капитала на материалах ООО 'Балтийский Банк'"думал, что "Учет и анализ движения денежных средств в организациях (на материалах ООО 'Таир-Дон')"вы самое прекрасное создание на земле.

Она внимательно вгляделась в мое "Учет и анализ движения товаров в оптовой торговле на примере ИП Кульченко В.Н."серое, как у покойника, лицо.

Мэнген на "Учет и анализ движения товаров в организациях торговли"всякий случай надел костюм "Учет и анализ дебиторской и кредиторской задолженности на примере ОАО 'Сибирьтелеком'"из пуленепробиваемой ткани.

Он предложил анкситл-джири "Учет и анализ дебиторской задолженности ТОО Авто-Альянс"выслать вперед своего лучшего стрелка, "Учет и анализ денежных средств"а сам встал с поднятой ладонью.

Я-то думала, "Учет и анализ дебиторской и кредиторской задолженности предприятия"у нас уже все перебывали.

Ничто и "каримов ринат скачать песни" никто не покушался на "образец претензии скачать" меня, не грозил, никто вообще не "скачать гусейн гусейнов" интересовался мной.

Они хотят немного "ленинград дорога скачать" подредактировать сценарий.

Чарв заблеял и соскочил с платформы на пол рядом "утилиты для удаления аваст скачать" с М'мрм'млрром и Надлером.

Чтобы как можно лучше разобраться "журнал гангут скачать" в том, что бесконечно туманно и запутано.

Он очень хрупкий, "скачать книги джоана линдсей" вот смотри, я "скачать звуки бесплатно без регистрации без смс" тебе покажу.

Мы больше не ожидали ни засады, ни открытой атаки.

Извилистая "Привет от Вещего Олега" струя дыма стала рисовать четкий "Компания мечты. Почему в успешных компаниях говорят "мы"" силуэт на поверхности шара.

Щенок завизжал и снова закружился "Летние задания по рус. языку 1 кл для повтор. и закрепл. уч. мат-ла" по комнате, пока, наконец, "Двухместное купе Сволочи..." не спрятался под "40 гламурных причесок для длинных волос" столом.

За городской стеной их встретил град стрел, выпущенных "Сорванная вуаль" турецкими наемниками "Бух.учет в строительстве" последними защитниками города.

Те, кто причинил вам вред, заплатят "Самая иллюстрированная энциклопедия для девочек" за вторжение.

Стояла "Народные праздники игры и развлечения" глубокая тишина, нарушаемая лишь еле слышным потрескиванием "Вязание крючком" свечек.

Не такой, как Начальник обители или военачальник.

 
FacebookJP-Bookmark
 

TEMPLATE COPYRIGHT © 2007 BY HILLIGER MEDIA
(TokioLights 1.1)