Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 

Hírlevelet kérek
 
Úton PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. május 13. péntek, 06:00

Overdose ma hajnalban elindult szülőhazájába, egész pontosan Amanda Perrett Pulborough-i telepére, ahonnan majd csak a verseny előtt napon utazik Haydock Parkba.

Százhuszonhárman megtiszteltek bizalmukkal és elmondták: képesnek tartják Overdose-t arra, hogy Adular 1914-es győzelme után ő is nyerni tud a Royal Ascoton.  Mármint 119-en szavaztak így. Azonban ennél is több e-mailt és személyes kérdést is kaptunk, vajon lehetséges-e ez, azaz tényleg van-e Overdose-nak reális esélye győzni Ascotban? Mindenkinek azt a választ adtam, majd a Temple Stakes után térjünk vissza erre a kérdésre.  Azonban vannak olyan barátaim, akik folyamatosan nyaggatnak, mondjam el a véleményem. Elmondom tehát. Azzal kezdem, hogy a két sprintfutam közül az Overdose-nak jobban fekvő 1000 méteres könnyebbnek tűnik. Mondom ezt annak függvényében, hogy a rövidebb távon nincs olyan kiemelkedő esélyes, mint a Golden Jubilee Stakes-ben Rocket Man.  Az is tisztán látható viszont, hogy a Temple Stakes majdnem vetélkedik erősségben a King's Stand Stakessel.  Nyilvánvaló hogy nem fognak 33-an rajthoz állni, de hogy a nagyágyúk (vagy némelyikük) ott lesz erre akár mérget is vehetnénk.
 
 

 
Van-e esélye Overdose-nak a győzelemre? Úgy gondolom: igen, van. A lefutási idő és a stílus együttes mutatója nagyon nagy bizakodással tölthet el mindannyiunkat.  Angliában azonban még nem futott. Sok-sok, a szigetországon kívülről érkezett ló vérzett már el az évek folyamán, a királyi gyepen. Nem is kell túl sokat visszalapoznunk a históriás könyvekben, amikor is azt találjuk, hogy a dubaji hős Gladiatorus talán még most is fut... Komolyra fordítva a szót, kiegyensúlyozott sprintermezőny, igazi kiemelkedő uralkodó nélkül. Az Overdose mögött először említett telivér, Brahy apai féltestvére Lady Of The Desert valószínűleg a Prix De L’Abbaye-ban elért második helye miatt másodfavorit. (…és most senki ne hivatkozzon arra, azt a versenyt igazából Dózer megnyerte. Az 2008-ban történt. Ma már 2011-et mutat a naptár.) Szeptemberben Gr2-es versenyt nyert, és 3 hosszal verte az Overdose-al egyidős Kingsgate Native-et. Tavaly nem indult az ascoti sprintekben, hiszen a nyáron még mérföldön futtatták. Star Witness mindkét (ascoti) futamra nevezve van. Fogalmam sincs hol fog indulni. Markab a szeptemberi Sprint Cup-ot (Gr1) nyerte Haydock Parkban, de előtte csak hatodik volt Gr3-ban. Most meg kilencedik a Duke of Yorkban. A King's Stand-ben viszont tavaly második.  Na, akkor ilyen kusza számok után ő most esélyes avagy sem?
 
Persze még a gyengébb eredményeihez sem mérhető Overdose 2010-es teljesítménye. Mi inkább bizakodhatunk mint a tavalyi eredményeket szajkóznánk. Tegnap este Ribárszki Sándor is azt nyilatkozta a televízióban, amit mi is többször tapasztaltunk a tél folyamán: BULLDózer kirobbanó erőben van. Hogy a pályán ez mire lesz elég? Jövő szombaton megtudjuk.
 
 

 
Nem is hoznék ide most több nevet. Nem kell, nem szabad elkeseredni, ha Overdose mondjuk szoros hatodik lesz Haydock Parkban. Ha lenne ilyen képességű lovam, még akkor is elindítanám Ascotban, ha a Temple-ben mondjuk öt hosszan belül nyolcadik. Más pályán, lehet hogy fordul a kocka. Elég visszalapozni a krónikákban és megnézni, hogy szerepeltek a King's Stand Stakesben szereplő lovak a Golden Jubilee Stakesben. Persze ott a táv kétszázzal hosszabb, de akkor is. A sprintereknél hatalmas körbeverések vannak, de hogy egy rossz futás után nem szabad leírni valakit, erre a legjobb példát tavaly Workforce szolgáltatta. Az Epsom Derby megnyerése után csúnyán "kirúgott" a King George-ban. 17 hosszal követve a nyerőt a hatfős mezőnyben utolsó előttiként, szinte megsemmisülve ért célba, de talpra állt és bő két hónappal később megnyerte Európa "kirakatversenyét", a Prix De L'Arc De Triomphe futamát. Itt persze nincs bő két hónap és éppen nem sprinter példát hoztam, de nem kell senkinek a kardjába dőlnie, ha Overdose mondjuk 3. lesz Haydockban.
 
 

 
Pontosan nem tudjuk hol tart most Overdose az európai elithez képest. Lehet első és lehet nyolcadik is a Temple Stakesben. Szeretném azonban mindenkinek felhívni a figyelmét, egészségi állapotát illetően ez már nem az az Overdose, mint akit 2008-ban láttunk a versenypályákon. Hajrá (BULL)Dózer.  Reméljük a péntek tizenhárom nem hoz neked balszerencsét.

Говорю тебе, мой маленький мико, что у тебя есть враги.

Затем я ""снова вернулся на свое место и стал глядеть на воду.

Глава XVIII На другой день ""после праздника в крепости был дан небольшой обед.

И это, брат, тоже доказывает огрубение нравов, вызванное военным ремеслом.

Меня зовут Консуэло Бонер, мы приехали из Мак-Киспорта.

Возможно, там постепенно образуется болото.

Если хочешь знать, они стали даже еще сильнее.

Он бросил на меня быстрый странный взгляд, но я сумел сохранить невинное выражение "Скачать теория лжи 4 сезона"лица.

Вместо того, чтобы тратить время и силы на бесплодную перепалку, Фриде предложил собрать новые доказательства, осуществив экспедицию.

Стиллер и Иббл обменялись взглядами, полными разочарования.

По дорожкам, ведущим из дома в сад, взад и вперед "Скачать концерты цоя"сновали проворные слуги в белых одеждах.

У ее начала находился вход, ведущий в следующий коридор налево.

Когда судороги стихли, он положил тело христианина рядом с его другом-тамплиером.

Стоя, По практически не ощущал своих ног, поскольку проведенные от компьютера контакты вводили в заблуждение нервную систему, создавая иллюзию отсутствия почвы под ногами, как будто он попал в самый центр медленно закручивающейся газовой туманности.

Но поверь моему слову, так бывает.

У меня была забавная мысль, сказал Люк, пока вы там болтали.

Потом "Царство Небесное силою берется" я двигался вдоль восточного фланга аэропорта к развязке в "Антиштраф 2012" Гарлингтоне, где движение "У.е. Откровенный роман" в час пик буквально сметало меня "Четыре блондинки" неудержимым бегом металла вдоль переполненных полос "Теремок Сказки для самых маленьких" Западного проспекта.

Вынырнув из-за склона холма, последний уцелевший ящер замотал головой "Французский с Маленьким Принцем" и поскакал к "Моторное и эмоциональное развитие ребенка" бегущему человеку.

Похоже, плохи наши дела, вздохнул "Варджак Лап кот вне закона" ле Бон.

Кажется, ты в этом "Дрессировка собак." ни капли не сомневаешься.

Какие же зубы должны "Роковая любовь немецкой принцессы" быть у этого существа с головой быка, подумал Поль.

Наконец он изогнулся и поднял голову.

 
FacebookJP-Bookmark
 

TEMPLATE COPYRIGHT © 2007 BY HILLIGER MEDIA
(TokioLights 1.1)