Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 

Hírlevelet kérek
 
Egy álommal szegényebben, de nincs katasztrófa PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. május 21. szombat, 18:17
Overdose hetedik a Temple Stakesben. Nem tudott győzelemmel debütálni szülőhazájában.  Az 57,67-ben lefutott versenyben négy hosszra a nyerőtől érte el ezt a pozíciót.
 
Semmi tragédia nem történt. Mindössze szembesülnünk kell azzal a ténnyel Overdose már nem képes három évvel ezelőtti fényében tündökölni. Hetedik helye ellenére, viszonylag jól teljesített, de az utolsó métereken megadta magát. Nem tudom mennyit dolgoztak "dombra fel" vele, de már 400-al a vége előtt látható volt: itt győzni nem fog. ..de a verseny elejét sem úgy hozta, ahogy azt tőle megszoktuk. A végén meg aztán pláne nem. Nem fanyaloghatunk azonban, mert az is világosan látszott, kiszakadt utolsó sem lesz. Sokat javult a berlini formájához képest, de ez ide ma kevésnek bizonyult. Suborics magyarázza a bizonyítványt, de azt hiszem a pálya talajára hivatkozni enyhén szólva nem sportszerű, még ha egyértelmű is: Overdose-nak a puhább talaj kedvez. Pászti Amina kolléganőm pár perccel a verseny után hívott, és amikor a véleményemet kérdezte azt mondtam neki: vége a csodaló imidzsnek. Ascotban Overdose már nem a magyar csodaló lesz, hanem egy a sok közül és 20-25 az egyhez oddsot jósolok neki. Nos, mire hazaértem kedves barátomtól, ahol néztem a Sport M közvetítését, azt látom 16/1 és 20/1-hez közötti oddsok állnak a neve mellett. Nem történt tragédia. Magam kértem reggeli írásomban, hogy ne legyen letargikus hangulat. Ez már nem a három évvel ezelőtti Overdose. …és erről legkevésbé ő tehet. Ő mindent megtett. Remekül versenyzett és a szíve vitte előre. Azok a fránya lábai azonban ennyit bírtak.
 
 
 
 
Ascoti futása nem lehet kérdéses, de a King's Stand Stakesben ahová többek között az amerikai lovat is várjuk, bravúr kell az első hatba kerüléshez.  Még akkor is ha Overdose nyílván sokat fog javulni az elkövetkezendő három hétben. A győzelmi álmaink, azonban úgy érzem mégis odalettek. Reálisan nézve nem valószínű, hogy Overdose lesz a második magyar King’s Stand Stakes nyerő. Marad Adular egyedül.  Ír győzelem a futamban Sole Power révén. Az a Kyllachy ivadék nyeri éppen Overdose futamát, aki talán a 2010-es év legnagyobb galopp szenzációját okozta, a Nunthorpe-ban aratott győzelme révén.  Minket az sem vigasztal, hogy Markab és Tangerine Trees Dózink mögött.  Overdose-t azonban meg kellett méretni ebben a társaságban.  Ő ide való.  Nem a Kincsem Parkba, nem Pozsonyba és nem Hoppegartenbe. Természetesen jó lett volna mindezt 2008-ban, de az élet néha átírja a legszebb forgatókönyveket is.  Most reménykedjünk abban, hogy majd Ascotban fordul a kocka, és Overdose fogja ki azt a jó napot, ami a pénzes helyezéshez vagy álmaink legszebb beteljesüléseként a győzelemhez kell. Hajrá Overdose!
 
A pannoniaoverdose.hu fotóján Overdose tenyészői láthatók.
 
 
 
A hivatalos eredmény:
 

Если бы мулату действительно удалось спастись, это наверняка повело бы к дальнейшим неприятностям.

С наступлением темноты ворота асиенд запирались, до самого утра по плоской крыше асотее расхаживали караульные.

Что и говорить, геркулесова работа,-сказал наконец ротмистр, с удовольствием выслушав признание Швейка о том, что его угнетает такая долгая задержка и невозможность попасть вовремя в полк.

Они едут вдвоем, втроем, а иногда и группами по пять-шесть человек; прибыв на место, они спешиваются и привязывают лошадей к частоколу.

Вас трое, а говорит один, "Берег Скелетов" сказал я.

Только чудище, ощерив свою огромную пасть, сунулось головой на плот, как юнга, замахнувшись, угодил ему гандшпугом прямо между "Чудеса в Гусляре" челюстями.

Как только ординарец шепотом передал "На грани потопа" нам приказ генерала, немедленно начались переговоры.

На сотни саженей в окружности вряд ли можно было найти клочок морского пространства в пять квадратных метров, где не торчали бы "Эльминстер в Миф Дранноре" из воды острия "Уроки Монтессори" их жестких, зловеще выглядевших плавников.

Однако сначала меня постигло разочарование.

Он сидел в отгороженном стойкой углу нижней палубы.

 
FacebookJP-Bookmark
 

TEMPLATE COPYRIGHT © 2007 BY HILLIGER MEDIA
(TokioLights 1.1)