Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 

Hírlevelet kérek
 
Royal Ascot - első rész PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. június 11. szombat, 07:03
Következzék a világ legnagyobb lóverseny fesztiválja. Ascot kedden megnyitja kapuit. 

 
 

 

Június 14-én kezdetét veszi a 2011.évi Royal Ascot. Ahogy a versenypálya honlapján olvasható: „The Greatest Race Meeting in the World” – azaz a legnagyobb lóverseny fesztivál a földön. Akár a tradíciót, akár a versenyeket nézzük, ezzel aligha lehet vitatkozni. A világ legjobb telivérei, zsokéi és trénerei közül sokan utaznak Angliába, hogy Ascot legendás gyepén, tízezrek előtt bizonyíthassanak. Aki Ascotban nyerni tud, megdicsőül. Természetesen a következő napokban a világ első számú lóverseny fesztiválja áll majd a Racing Portal figyelmének középpontjában is, azaz kit nem csak Overdose versenye érdekel a többiről ott részletesebben olvashat. Jó szórakozást.

 Maga a verseny története egészen Anna királynő koráig, az 1700-as évek elejére vezethető vissza. A királynő ötlete volt, hogy a windsori kastélytól nem messze fekvő ascoti mezőn alakítsanak ki egy nyitott lóversenypályát. Az első itt tartott verseny, az "Őfelsége Nagydíj" volt, amelyet 1711 augusztusában rendeztek meg, összdíjazása pedig 100 guinea (egy guinea , alig több mint egy angol font) volt. A versenyen hat év feletti kancák és mének indulhattak, mintegy 72 kilós teherrel a hátukon. A verseny három kimerítő futamból állt, amelyeket több mint 6400 méteres távon tartottak, így a versenylovak állóképességnek döntő szerepe volt a győzelemben. Sajnos azonban további részletek nem maradtak fel eme történelmi jelentőségű lóversenyről, azt azonban tudjuk, hogy a lóversenypályát, amelyet 1794 és 1795 környékén építettek, William Lowen tervezte. A George Slingsby által építtetett pálya 1650 férőhelyes volt, és 1838-ig tartottak itt versenyeket. A Gold Cupot 1807-ben rendezték meg Ascotban először. Ekkor vezették be az Ascoti versenyek híres „dress-code”-ját, azaz az öltözködési előírásokat.  Beau Brummel, a régensherceg jó barátja volt az, aki meghatározta a kötelező viseletet Nagy-Britannia lóversenykedvelő, úri közönsége számára. A királyi páholyba, azaz a Royal Enclosure-be kizárólag fekete, vagy szürke zsakettben és cilinderben léphetnek be a meghívott férfiak, míg a hölgyek a ruházati előírásoknak megfelelően kosztümöt vagy koktélruhát viselnek, ahhoz illő, díszes kalappal. Természetesen az öltözködésben a páholyon kívül, a nagytribünön is az elegancia a mérvadó: a látogatók között csak öltönyös férfiakat, és kosztümöt viselő, kalapos hölgyeket láthatunk, hiszen a lóversenypálya területére tilos fedetlen vállal, vagy akár rövidnadrágban, lezseren megjelenni. A fedetlen váll, ahogy a képen is látszik azóta már megengedett. A többiből azonban nem engedtek.

 

 

 

Vége az első résznek. Folytatás, holnap

Он внимательно рассмотрел следы "Самая лучшая музыка скачать музыку"и убедился, что его опасения справедливы.

Он, мол, всегда спит на "Скачать программу для записи звуков"сеновале, а его жена, если "Книги дэна брауна скачать бесплатно"ее внезапно разбудишь, бог весть что болтает со сна.

Возможно, была и другая, "Опера мини скачать на нокия"хотя и нелепая причина.

Но он, подлец, когда лез, то заметил, что "Должностную инструкцию бухгалтера скачать"каменщики ремонтируют большой фонарь над лестничной клеткой.

 
FacebookJP-Bookmark
 

TEMPLATE COPYRIGHT © 2007 BY HILLIGER MEDIA
(TokioLights 1.1)