Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 

Hírlevelet kérek
 
Overdose Ascotban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. június 13. hétfő, 07:36

Álmodtam egy világot magamnak, itt állok a kapuja előtt - énekelhetné Mikóczy Zoltán az Edda dalának sorait.  Ezen a kapun persze Overdose-nak kell belépnie. Overdose-nak kell megmutatnia: igenis ott van a helye Európa legjobb sprinterei között. Még úgy is, hogy kálváriája mindannyiunk előtt ismert.  Ez a Royal Ascot – az álmok színháza. A lóversenyport egyik Mekkája.  A világ egyik leghíresebb sprintversenye, az 1860 óta lefutásra kerülő King’s Stand Stakes.

 
 
 
 
 
A múltról: a futamot nyolc telivér is meg tudta nyerni két alkalommal (legutóbb Equiano 2008-ban és 2010-ben) de a triplázás még senkinek sem sikerült. A zsokék között, a két évvel ezelőtt Budapesten is üdvözölt, zsokéfejedelem Lester Piggott (7 sikerrel), míg a trénereknél az abban az évben elhunyt ír legenda, Vincent O'Brien (5) a legeredményesebb.
 
97 évvel ezelőtt egy magyar lóra már felkapta a fejét a világ. Adular, a Sütvényi ménes saját tenyésztése, a királyi gyepen megnyerte a King’s Stand Stakest. Most BULLDózeren a sor.  Nem kell feltétlenül győznie, csak adja legjobb tudását. 
 
 
 
 
A 19 fős mezőny teljesen nemzetközi. Az angol lovak mellett, két telivér (Bridgetown, Holiday for Kitten) érkezik az Államokból, egy-egy Németországból (War Artist), Franciaországból (Mar Adentro), Hong Kongból (Sweet Sanette) és Magyarországról. Az Íreket már nem is számítom külföldieknek. Persze egy valakit szándékosan kihagytam: a favoritot, az Ausztráliából (38 órás utazás után) érkező Star Witness-t (Steven Arnold), aki legutóbbi versenyében majd 8 hosszra végzett Black Caviar mögött. Ez a forma bíztató lehet, de előtte 1400-ra Listedben harmadik, majd (visszafelé haladva az időben)  Ausztrália egyik legnagyobb sprintversenyében a Patinack Farm Classic-ban, négy hosszal a csodakanca mögött  második. Az ausztrál ló a képen. Mögötte a Temple Stakes nyerő Sole Power a másodfavorit. Róla mit írjak még? Leginkább semmit. Kingsgate Native-ról sem. Az viszont meglepő, hogy a már hét éves Dubawi ivadék Astrophysical Jet , aki nem igazán tud veretes eredményeket felmutatni, még ő is megelőzi az amerikai aspiránst és Overdose-t a bukmékereknél. Pályafutása 11 versenyéből négyszer győzött a kanca, max. Gr3-as szinten. Igaz korábban (betegsége előtt) már olyan lovakat vert, mint Tax Free, Prohibit, Hamish McGonagall, Total Gallery vagy éppen  Gilt Edge Girl, de az ő pénzes helyezése, úgy érzem, óriási meglepetés lenne. Bridgetown-t (J R Velazquez) viszont nem igazán várják az élmezőnybe a szigetországban. AZ ő nevére akkor kaptuk fel a fejünket, amikor március 18-án egy kisebb versenyben 54:03-at repesztett. Ez az idő már igen közel van az 1000 méteres világcsúcshoz. Természetesen a menedzsmentet ez az eredmény elbizakodottá tette, és lovukat beíratták a Kentucky Derby keretprogramjának egyik futamába, a Gr3-as Twin Spires Turf Sprint-be, ahol bő egy hosszal kapott ki  Regally Ready-től, de így is megelőzte a BC Turf Sprint győztesét, Chamberlain Bridge-t. Az ő futása igazi szenzáció lehet Ascotban. Márpedig jelen állás szerint indulni fog.   Azt hiszem Bridgetown mellett a Sweet Sanette a másik hanyagolt ló. Ő háromszor olyan közel volt Sacred Kingdom-hoz, hogy legutóbb (április 9-én) már meg is verte a világ egyik leggyorsabb telivérét. Akkor 55:09-et futott Sha Tin-ban.  Ez az idő és teljesítmény pedig tekintélyt parancsoló. Azt hiszem minden esélyesről szóltam már. 
 
 
 
 
 
Overdose tehát eljutott végre Angliába. Ez már kijelenthető, hiszen lefutotta a Temple Stakest. Nem sokat kell javulnia az ascoti győzelemhez. A verseny utáni napokban fáradt volt, hiszen ennyit még soha nem kértek tőle, de a múlt vasárnap Dodi Roszival azt mondta nekem, kirobbanó állapotban van Dózi, és a lábai is rendben vannak.  Suborics tökéletesen ismeri őt. Reméljük a talaj is megfelelő lesz, és ez nem befolyásolja Overdose teljesítményét. (Vasárnap esett, így '98 után ismét esély van arra, hogy puha talajon kezdődjék a királyi meeting. A Racing Post Suboricsot is megszólaltatta tegnap, és ő is örömmel fogadta az eső hírét. Elmondta: töretlenül bízik Overdose-ban.) Alagról eljutott tehát Ascotba. Ha győz a legszebb álmainkat váltja valóra. Ha azonban hatodik lesz, számunkra ő akkor is Overdose, a Magyar Csodaló marad. Immár Örökre.
 
Pászti Amina a helyszínről tudósít majd, és gondolom, egy kis írással kedveskedik Önöknek hazaérkezése után.
 
 
 
Hajrá Dózi! Mindent bele! A futam, kedden 16:05-kor kezdődik és élőben a SPORT M csatornán láthatják.
 
 
 
 
 

Только на минуту, ""и с меня хватит.

Водичка, да ведь ты немного выпил.

Он смотрит вперед над изумрудной зеленью саванны вырисовывается темная полоса леса.

Самое лучшее,-сказал Швейк,-выдавать себя за идиота.

Вот "Java карты скачать"главная причина, по которой вы обязаны помочь мне.

Каждый своим "Скачать самоучитель игры на гитаре"нервом готовый к атаке, я вошел в то, что когда-то было воротами.

Проезжая мимо Мейтланда, он перекрыл ему обзор, и тот отступил в темноту, наблюдая за игрой фар на подъезде к туннелю.

Слова ее были загадочны, но особенная, трепетная живость придавала им глубокий "Песня насти петрик скачать"смысл.

Хорошо смотришься, Винкель, сказал я.

Не говори глупостей, Рори, возразила Моника.

Затем "Сокровища Шум-горы" они все завершили жест и "Свадьба без приданого или Принцесса безумного цирка" стали блекнуть, блекнуть, "Breaking Dawn" превращаться в дым, унесшийся "Диета Стиль жизни" прочь.

А пелена стелилась снова, "Свистать всех наверх" закрывая равнину.

Она мгновение изучала меня, "Окружающий мир 1 кл Тесты" но я сидел с "170 рецептов для нормализации веса" невыразительной миной.

А пока он "Убийство в состоянии аффекта" будет упражняться, я успею "Спиноза за 90 минут" переодеться.

Они рассказывали мне о "Подари мне надежду" Земле, показывали ее фотографии.

Беседа велась вполголоса, чтобы не услышали женщины и Эстебан.

 
FacebookJP-Bookmark
 

TEMPLATE COPYRIGHT © 2007 BY HILLIGER MEDIA
(TokioLights 1.1)