Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 

Hírlevelet kérek
 
Ribárszki Sándor - 2011. június PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. június 20. hétfő, 11:39

Többen kérdezték tőlünk üzenetben és a facebook-on Ribárszki Sándor vajon hogy vélekedik Overdose-ról. Tegnap két futam között elkaptuk Overdose volt trénerét. Következzenek most az ő szavai.

 

OO: Sanyi. Szeretnénk pár kérdést feltenni neked, kizárólag Overdose-al kapcsolatban.
RS: Parancsoljatok. Állok rendelkezésetekre.

OO: Rengeteg e-mail és kommentet kapunk az ügyben hogy az emberek kíváncsiak a véleményedre. Többen kérdezik tőlünk Ribárszki hogy vélekedik a "2011-es Overdose-ról". Rád milyen benyomást tett a két angliai versenyében?
RS: Haydock Parkban nem tetszett. Fáradtnak tűnt a ló. A lelkét kiadta az biztos, de az utolsó ötvenben teljesen megállt. Ascotban nagyon tetszett. Szerintem fantasztikusan futott. 4. lett. Egyik részről nagy öröm. Hatalmas sajtószenzáció lehet, de negyedik.  Megmondom, mire gondolok. Higgyék el a kedves olvasók semmi rossz szándék nincs bennem. Ez a 4. hely maga világszenzáció. A Magyar Galoppsport eddigi egyik legnagyobb sikere, de én magam, akkor örültem ha Overdose győzött. Én lehet, hogy kishitű vagyok. Nekem, ha győz az a csodálatos. Azt is hozzá kell tenni, hogy egy ilyen komoly betegségből felépülve ez az eredmény ezért jócskán felértékelődik.
 
 
 

 
OO: Az ascoti futás függvényében kijelenthető az, hogy a Temple Stakesben kizárólag a talaj miatt futott gyengébben?
RS: Régebben nem számított neki a talaj, azt tudom. A patasérülése után azonban elképzelhető, hogy ez igencsak közrejátszott az eredményben, sőt valószínűleg van benne valami. Régen minden felületen jól futott, de most a patájának biztosan a puha talaj kedvez, pláne egy ilyen komoly konkurenciában.

OO: Hoppegartenhez képest mennyit javulhatott a ló meglátásod szerint?
RS: Tonnákat. 20 kilót biztos.

OO: Az év elején olvashattunk olyan nyilatkozatot a sajtóban, hogy Jozef Roszival azt kérte Mikóczy Zoltántól, öt hét pihenője legyen minimum Dózinak a versenyei között. Most azonban sokat jött előre és csak 3 hét 3 nap volt a két versenye között. Tudod mi a kérdés ugye?
RS: Igen. Azt akarod kérdezni, hogy, ha nem utazik elég lehet-e a 3 hét a versenyek között. Nem elég. Dodi nagyon jól csinálja ezt. Overdose jó utazó, de minden versenyen otthagyja a szívét. Azt kell tudni: Overdose-nak nincs felkészítő futás. Ő minden versenyen otthagyja a szívét. (2 órával korábban a jelenlegi tréner, Jozef Roszival majdnem szó szerint ugyanezt mondta). Kell neki a pihenő.

OO: A menedzsment dolga a versenyeztetés, de szerinted hol lenne jó futnia legközelebb Overdose-nak?
RS: Most lehet, hogy sokan felkapják a fejüket, de én Ascotban sem futtattam volna. Lehet, hogy sokan lehurrognak, de én nem vittem volna Angliába. Ez az én véleményem. Biztosan sok-sok rajongónak is megvan a saját véleménye, ami vagy egyezik a futtatók döntésével vagy nem.

OO: Azt mondtam, hogy csak Overdose-ról lesz szó, de egy kérdést feltennék a Te lovaidról is.
RP: Rendben.

OO: Az idei éved álomszerűen kezdődött, de a júniusi két kiemelt versenyben "csak" negyedik lett a két szemed fénye. Lenz-et magam nem vártam nyerőnek, de Quissisana-t igen. Te hogy értékeled futásukat?
RS: Pontosan ugyanígy vélekedtem a verseny előtt, mint amit elmondtál. Quissisana-val érthetetlen megoldást választott a zsoké, amikor is az utolsó 200 méteren, berántotta a falra, amikor tudvalévő, hogy ő kívül szeret menni. Egyenes útja volt, érthetetlen volt ez a zsokédöntés. Így lett nyakhosszas negyedik. Lenz betudható talán az én hibámnak is....

OO:… kevés volt a két hét pihenő talán?
RS: Igen, de nem csak két héten belül futott kétszer, hanem 2 hét-2 hét-2 hét periódusban szerepelt. Futott a Nemzeti díjban, a "szlovák nemzeti díjban" és az Alagi díjban. Ez sok volt neki.

OO: Ennek ellenére Lenz futni fog a Derbyben?
RS: Igen, és most úgy néz ki Janácek lovagolja majd.

OO: Ezek szerint ideutazik Spanyolországból?
RS: Igen, már megállapodtunk.

OO: Köszönjük szépen!
RS: Én köszönöm!

Я "Скачать программу пир"спустился вниз, прошел через салон к переднему тенту, "Образ виндовс хр скачать"обошел палубу.

Любой "Скачать игру загадки снежные"грабеж на границе приписывался индейцам.

И "Скачать проигрыватель виндовс медиа бесплатно"вот дом в огне, уже и крыша занялась "Игра кафе блины у папы"!

Эти мысли вскоре сменились другими.

 
FacebookJP-Bookmark
 

TEMPLATE COPYRIGHT © 2007 BY HILLIGER MEDIA
(TokioLights 1.1)