Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 

Hírlevelet kérek
 
July Cup PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. július 08. péntek, 06:07
Következik a sprinterek egyik legnagyobb angliai Group 1-es megmérettetése, a July Cup.
 
A versenynek az angol lóversenyzés, bölcsője, Newmarket ad otthont, annak is a második számú pályája, a csak a nyári hónapokban használt July Course.  Gróf Batthyány Elemér kezdeményezésre a főváros szomszédságában Alagon az angol Newmarket mintájára jött létre anno az Alagi tréningközpont, ahol a magyar idomítási jegyzéken található lovak nagy része, így Overdose is lakik és dolgozik. A versenyt a July Festival harmadik és egyben zárónapján rendezik meg és ez az egyik legértékesebb és legtekintélyesebb sprintfutam az angol versenynaptárban. Az idei esztendőtől, ez a verseny ráadásul nem csak a sprinterek világvetélkedésének (Global Sprint Challenge) része, hanem az frissen létrehozott Brit sorozatnak, a QIPCO British Champions Series-nek is. A July Festival egy kisebb „newmarketi Royal Ascot”, ahol szintén nagyon komoly öltözködési szabályokkal találkozunk, szintén van Ladies Day, de itt a versenynapok végén világsztárok koncertjein tapsolhat az addigra meglehetősen ittas állapotba került nagyérdemű.
 
 
 
 A kép jobb szélén Catherine Dettori, Frankie felesége
 
 
A versenyt 1876-óta rendezik meg és ennek abszolút sztárja Sundridge, aki három egymás követő évben nyerte a jelentős sprintfutamot, igaz még az előző évszázad elején. 1959-óta viszont nem akadhatunk olyan lóra, aki két egymás követő évben is megnyerte volna a July Cup-ot.  Goldikova papája, Anabaa és Overdose nagyapja Soviet Star neve azonban ott virít a futam dicsőséglistáján, azaz a győztesek falán. Az Overdose (2009-es) budapesti futásakor hazánkban üdvözölt zsokéfejedelem, Lester Piggott tíz alkalommal haladt át elsőként a célon ebben a futamban.
 
 
 
A tavalyi finish. Starspangledbanner a nyerő aki azóta már visszavonult  
 
 
DARLEY JULY CUP (BRITISH CHAMPIONS´ SERIES AND GLOBAL SPRINT CHALLENGE) (Group 1, 1200 m, £400,000)
 
Az idei esztendőben 17-en fognak starthoz állni, ha nem lesz lejelentés az utolsó pillanatokban. Mivel többen is futottak a hosszabb ascoti sprintfutamokban ezt GJS rövidítésekkel jelezzük. A verseny első számú esélyese a GJS-ből az utolsó pillanatban törölt Delegator (Frankie Dettori), aki a sok-sok eső miatt nem futhatott a királyi gyepen. Neki ugyanis, Overdose-al ellentétben a kemény pálya fekszik. Májusban biztosan nyerte a Duke of York futamát. Legnagyobb ellenfele a GJS negyedik helyezettje, Elzaam (R. Hills) lehet. Az ausztrál Star Witness (Steven Arnold) ott volt mindkét ascoti sprintben, sőt mindkettőben dobogóra állhatott.  Ezzel a két placcal több, mint 100 ezer fontot keresett, és ha most is dobogós lesz, ragyogó eredménnyel indulhat haza Ausztráliába. Mögöttük is a GJS helyezettek, azaz Bated Breath (Steve Drowne) és Monsieur Chevalier (Kieren Fallon) a véleményezettek. A futamot jó szívvel ajánlhatjuk Overdose minden rajongójának, amit élőben tudnak majd nyomon követni a www.equi8.com oldalon. A verseny startja: szombat, 16:35.
 
A favorit legutóbbi győzelme:
 
 
 
 
 
A Global Sprint Challenge állása:

1.  Black Caviar - Kinhasa No Kiseki - Prohibit- Rocket Man - Society Rock 10-10 pont
6.  Star Witness 9 pont
7.  Monsieur Chevalier 6 pont
......
15. (többekkel holtversenyben) Overdose - 3 pont 
 
 
A tavalyi verseny:
 
 

Накануне мы должны были пробавляться ветчиной и супом из консервов, а в этот день нам приготовили хороший куриный бульон, филе с рисом и ромовые бабки.

А этот самый домажлицкий Гаек позвал в гости своего приятеля, который тоже писал в газеты.

Тело его отбрасывает длинную тень на траву.

Так пусть же приходит тот час, к которому разум должен был бы научить нас стремиться, хотя природа и вложила в наши души непреодолимый страх перед ним.

Сципион не подозревал, "Песня сердючки скачать"что он тут, иначе он сказал "Скачать калифорнию"бы мне об этом.

Я никогда не встречал джентльмена, который рядился бы в мексиканские тряпки.

Каждая минута промедления могла стать роковой для его хозяина.

Я внимательно вслушивался в импровизированный судебный процесс.

Нам так и не удалось выяснить, почему Триптолемус предпочел обосновать свою резиденцию в Шетлендии, а не на Оркнейских островах.

Раз ты считаешь меня презренным негодяем, то вряд ли я уроню себя в твоих глазах, если расскажу, что я собираюсь с тобой сделать.

Я протянул руку "Игра рыбное место скачать игру"и постучал по барометру.

Сибла попытался преградить мне дорогу, но я оказался проворнее.

Зная, что его отсутствие будет оставаться незамеченным еще недолго, Джек побежал.

Дождь потерял прежнюю "Дед максим песня скачать"силу, а "Песни по дороге с облаками скачать"ветер утратил большую часть "Последний герой игра"своей неистовости.

Кто мог знать, что "Скачать adobe flash player для mozilla"он окажется в пуленепробиваемом жилете.

Сама жизнь может оказаться обманом.

Чопорная "скачать гост гост 14637"красавица возмутилась бы таким предложением, "Поэмы"кокетка отклонила бы его, а робкая девушка "Бемби"испугалась бы.

Верна она "Курская битва. Огненная дуга. 1943"мне или нет все равно.

Это скорее головоногие "Воспоминания о школе"моллюски.

ИНДЕЙСКИЙ ГЕРОЙ По ряду причин договор, "Успех чужими руками: Эффективное делегирование полномочий"заключенный на "Музыкальные прописи"берегах Оклавахи, не мог считаться для семинолов "Азбука с дырками"обязательным.

Нынче вести разговор о какой-то Земле "архивы музыки скачать"императора Франца-Иосифа опасно.

Мне "Nba скачать игру бесплатно"кажется, это было бы жестоко.

 
FacebookJP-Bookmark
 

TEMPLATE COPYRIGHT © 2007 BY HILLIGER MEDIA
(TokioLights 1.1)