Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 

Hírlevelet kérek
 
Riválisok - második rész PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. július 12. kedd, 05:53

A Racing Post sprinter világranglistáján a hat éves heréltet Hay List-et találjuk a második helyen, Black Caviar-nál hattal kisebb, azaz 127-es osztályzattal.


A szuper sprintert, Mr. TJ Davenport tenyészette Ausztráliában. Született 2005. Aug.24. Tulajdonosai: Mr. T J Davenport, Miss J Davenport, Ms K M Davenport, Mrs E A Davenport, Mr. P A Davenport, azaz egy családi szindikátus.
 
A családjában apai ágon olyan lovakat láthatunk, mint pl. Statue of Liberty, Storm Cat vagy éppen Northern Dancer. A papa Statue of Liberty igazi mérföldes specialista volt. Csak élete első két versenyét tudta megnyerni, de 2003-ban csak fejhosszal kapott ki a Gr1-es Sussex Stakes-ben. A mama,  Sing Hallelujah igazi sprinter volt, de 33 versenyéből csak ötször tudott győzni pályafutása során.
 
 
 
 
 
Hay List Jim P Taylor istállójában kezdte meg versenykarrierjét. Kisebb győzelmek után érkezik az első nagyobb pofon. 2009 novemberében „csak” hatodik a Colonel Reeves Stakes-ben (Gr3), az ausztráliai Ascotban. Ezt követően pihenőre vonul és a 2010-es évet (júniustól) 3 győzelemmel kezdi. Ezekből az utolsó már Gr1-es skalp, hiszen, 2010. szeptember 24-én magabiztosan nyeri a Manikato Stakes-t. Ekkor már John McNair a trénere.  Októberben Gr2-es versenyben győz, majd 2010. november hatodikán élete mérföldkőhöz érkezik. Először találkozik a pályán a verhetetlen Black Caviar-ral. Nem is bírja a csodakanca tempóját, sőt a hétfős mezőnyben utolsó előtti. Öt tavalyi versenyéből négyszer győzött és egyszer hatodik.  Az idei esztendő ismét győzelemmel indul számára majd másodjára is kikap Black Caviar-tól. A novemberi 11 hosszas vereség után, itt azonban már csak 3 hosszas a zakó.  Március végén egy Gr2-es versenyt nyer magabiztosan, majd áprilisban ismét egy csata Black Caviar-ral. Megint nem ő a győztes. Április 23-án újra Group 1-es versenyben diadalmaskodik (ez jelenti számára az ezüstérmes pozíciót biztosító 127-es számot), majd májusban negyedjére is csak lohol a világ legjobb lova mögött. Akkor 2 hosszal szorul a csodakanca mögé. Egészen bámulatos az eddigi pályafutása, hiszen 20 versenyéből 14-et nyert meg, 4x volt második (mindig BC mögött), és kétszer hatodik. Eddigi keresete: AU$1,736,325.  Május végén sajnos megbetegedett.  A Doomben 10,000 sprintfutam első favoritjának számított, de a verseny előtti este fertőzést észleltek az egyik lábán. Lassan gyógyul, de trénere, John McNair bizakodó a jövőt illetően. Egy ausztrál lapban azt mondta: talán korai lehet számára a decemberi hongkongi visszatérés, de amennyiben teljesen felépül és starthoz állhat, akkor a mérföldes versenyben indítják. Hoppá!!! Hogy ennek mi az oka nem tudom. McNair is elmondta: trenírozottja sosem futott még 1400-nál hosszabbra. Talán unalmas már mindig a második hely a csodakanca mögött?
 
 

Гнедой не обманывает его надежды.

Ведь как теперь ни крути, а мы все ""это делали с тобой сообща.

Другой лес был отделен от него саванной и прогалинами, поросшими высокими соснами.

В самых прославленных садах мира, даже в раю не могло быть такого прелестного теннистого уголка, как маленькая зеленая беседка, которую она сама устроила в листве этих ""диких китайских деревьев.

А боятся, видите ли, потерять свою честь.

Я знал, что ему нравится моя сестра.

С вас одна тысяча триста пятьдесят шесть долларов.

Потом Римо уже просто удерживал ее некоторое время на гребне наступающего прилива.

Остальные посетители бара на мгновение притихли, а потом разразились резким хриплым смехом.

Я как-то проезжал на трамвае мимо, и его вывеска мне бросилась в глаза.

Время от времени, когда окровавленная плеть тяжелее опускалась на спину "Археология оружия" жертвы, из груди его вырывался сдавленный стон невольное выражение безмерной муки.

Этот вопрос был "скачать игровой автомат золото партии" задан высоким пожилым человеком сурового и благообразного вида.

О, если бы я мог этому "Уроки "Каиссы Поэтическая шахматная азбука..." поверить!

Хотя в форту меня обычно называют Морисом-мустангером11.

А увидеть нас, пока не рассветет, они "Курс МВА по маркетингу" не смогут.

Но прежде чем они сели на коней и выехали за "Как покорить Столицу Библия провинциала" ворота, Карлос достиг опушки зарослей и скрылся из глаз; густая листва кустарника сомкнулась позади него.

 
FacebookJP-Bookmark
 

TEMPLATE COPYRIGHT © 2007 BY HILLIGER MEDIA
(TokioLights 1.1)