Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 

Hírlevelet kérek
 
Hong Kong PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. november 17. csütörtök, 12:12
Nem rendelkezem pontos információval arról, vajon Overdose indulni fog-e az év utolsó galopp csúcseseményén,a hongkongi Cathay Pacific Hong Kong International Races versenynap sprintfutamában.A neve mindenesetre ott látható a nevezett lovak listáján. Erről írnék most néhány szót. 
 
 
 
 
Először is Kilencvenketten vannak. Ennyien neveztek eddig, az 1200 méteres Gr1-es futamra. A 92-es listán 15 olyan telivér nevét láthatjuk, aki már nyert Group/Grade 1-es futamot. Ha országok szerint boncolgatjuk a nevezőket, a legtöbben a hazai színeket képviselik, hiszen a helyi versenyüzem 31 lovat nevezett. A japánok tizenhármat, az amerikaiak tizenegyet (!), míg a franciák tizet. Mögöttük jön az ausztrál küldöttség kilenc fővel. Ahogyan azt már a Racing Portalon korábban megírtam, a legfénylőbb csillag Black Caviar nem fut már az idei esztendőben. Márpedig távollétében minden sprintfutam kissé leértékelődik. Sok-sok nívós atlétikai verseny van világszerte, de mindannyian tudják, ha Usain Bolt ott térdel a 100 méteres síkfutás startjánál, egészen más rangot kap az esemény.  Persze ez a lista pusztán érdekesség. A versenyben csak tizennégyen állhatnak majd starthoz, és a legvégső nevezési határidő november 21. A szomorú tény viszont az, hogy az 1999-ben életre hívott sorozatban az európai lovaknak nem termett babér és akkor nagyon finoman fogalmaztam. Persze ezt több ország is elmondhatja magáról, hiszen eddig csak ausztrál és hongkongi győzelemnek tapsolhatott a nagyszámú közönség. Tavaly azonban megtört a jég, mert J J the Jet Plane győzelmével dél-Afrikába került az első díj. A teljesség igénye nélkül megpróbálom önök elé tárni mennyire nehéz, szinte lehetetlen ebben a versenyben egy európai lónak jól szerepelni.   Tavaly az akkor még sokkal jobb idényt produkáló Kingsgate Native viszonylag jól szerepelt: Két és fél hosszra a nyerőtől hatodik helyen ért célba. Tizennégyen indultak. Egy évvel korábban War Artist csak tizenkettedik a célban azaz távolról nézi, hogy az első kilenc helyen (egy kivételével) csak ázsiai és ausztrál telivér. 2008-ban szintén hongkongi-ausztrál dobogó, és az akkor fénykorát érő Marchand D'Or hatodik, ahogy egy évvel korábban is. Kíváncsian várom majd a törlési listákat, és Mikóczy Zoltán bejelentését vajh indulnak-e a nyüzsgő metropoliszban vagy sem.  Persze azt rögtön hozzá kell tenni Overdose még akkor sem biztos, hogy rajthoz állhat ha Mikóczy Zoltán ezt szeretné. A 14 lovat ugyanis csak és kizárólag a Hong Kong Jockey Club saját hendikepperei által felállított lista alapján választják ki, azaz itt már az is hatalmas bravúr lenne, ha Overdose starthoz állhatna.  Hoyg erre mégis mennyi az esély? Igazán nem tudom.  Overdose-nek egy értékelhető eredménye van idén: az ascoti negyedik helyezés. Itt kapásból van néhány ló aki többet tud 2011-ben felmutatni, de nem biztos, hogy mindegyikük rajthoz is fog állni. Várjuk tehát a további híreket. A képen a favorit: Rocket Man. A verseny összdíjazás 14 millió HK dollár, azaz kb. 1,3 mio Euro. A győztes ebből kb. 760 ezer Eurót kap.
 
A tavalyi verseny videója:
 
 

Он давно приучил ""своего благородного скакуна оставаться на месте без привязи.

Весь его вид выражал решимость и злобу.

В эту минуту отставной капитан подъехал к хижине, но не к той, о которой думал, а к хакале мустангера-мексиканца,-она-то и была целью его путешествия.

Он неприязненно ""относился ко всем, кто ""участвовал в этом преступном деле, и от всей души ненавидел Ринггольдов.

Если бы вы видели "Скачать готовые сервера рп для самп"то, что видел я, "Плагины для админа скачать"вы поняли бы, насколько бесполезен ваш вопрос.

Потом он размотал "Скачать волк и яйца на телефон игру"свой шелковый шарф и "Фильма клон скачать"разорвал его по длине на две полосы.

Индейцам никто "Скачать фильм на телефон андроид"не мешал преследовать бизонов, "Скачать песню по словам из песни"и они не давали своей дичи передышки.

Я там не был, "Скачать игру на джойстике"но мне рассказывал один, который там был.

Дон "Уроки восточных танцев для начинающих видео скачать"Хуан горяч и не слишком "Клуб винкс песни скачать"дальновиден.

А если и замечали, то эти пронзительные крики только усиливали объявший их ужас.

Не "Скачать вилли токарев альбом"совсем, ответила за Римо Анна.

Он "Скачать клубную альбомы музыку"надел строгий галстук в полоску "Адвайте скачать"и снял с руки перстень.

Сам он, как и "Скачать минусовку выше нюши"Римо, не терпел алкоголя.

Думаю, пора "Игры противостояние скачать"тебе модернизировать "Зайти в аську не скачивая"наводящий компьютер.

Римо слегка развернулся, коснувшись одного лопаткой, "Утёсов скачать песни"а другого коленом.

Мистер Вустер славится "Скачать я не сдамся без боя океан эльзы"своим пристрастием кидать "Шрек навсегда игра скачать"из окна все, что попадется под руку, так "Скачать карта для навигатор навител"я принял меры предосторожности.

В лучшем "Скачать музыкальные поздравления"случае ваш план не сработает.

Однако ему что-то не приходилось слышать, чтобы опротестовывали смерть, хотя в Библии есть на это кое-какие намеки.

Он отверг предложение чиновников в аэропорту дать ему шофера.

Смерть не коснется того, кто "Скачать книгу по оригами"стал моим земным воплощением.

Было значительно легче купить его на черном рынке в Гонконге, чем выпустить аналоги силами Нишитцу.

Но, едва коснувшись пальцами струн, отложила инструмент и вскочила, словно вдруг вспомнила что-то очень важное.

Нет, "Аудит финансовых результатов" я не почувствовал приближения рокового поворота судьбы, даже слабая тень тревоги не омрачила моей безмятежной радости.

В том-то и дело, что никакая он не персона.

Под "Особенности бухгалтерского учёта готовой продукции" редкими седыми волосами над левым ухом Чиуна он увидел красную полоску шрама.

Имеется еще дорога времен нормандского завоевания.

Римо не "Учет расчетов по оплате труда в программе 1С: Предприятие" должен знать об этом, решил Чиун.

Есть вещи, которых лучше не знать.

 
FacebookJP-Bookmark
 

TEMPLATE COPYRIGHT © 2007 BY HILLIGER MEDIA
(TokioLights 1.1)