Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 

Hírlevelet kérek
 
Pályafutás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. március 23. hétfő, 17:39

 

 

 

 

2007.06.02. Nyeretlen Kétévesek Versenye 1000 m - Budapest

 

Overdose élete első futására egy nyeretlen kétéveseknek kiírt versenyt nyert meg a Kincsem Parkban tizennyolc hosszal, 0:58,0 lefutási idővel beállítva az addigi 1000 méteres pályarekordot! Erre bizony a sokat látott turf rajongók is felkapták a fejüket, az Alagi Díj napján bizony kevesen gondolták, hogy az egyik legmagasabb számot aznap egy nyeretlen kétéves ló kapja.

Befutási sorrend: Overdose -(18)- Femme Fatale -(4)- Vitulus

Llovasa: Martin Srnec

 

2007.07.22. Cena OTP Banky - Cena Muscatita I.kat - 1200 m - Pozsony

 

Másodszorra Pozsonyban állt starthoz a Szlovák Derby napján, a hagyományos kétéves versenyben. Formája ismét lehengerlő volt, hat hosszal verte a második helyezett cseh lovat, aki később ősszel egy 1.000.000 Cseh Korona összdíjazású nagy cseh kétéves versenyben szerzett győzelmet. A verseny lefutási ideje 1:12,02 , ami azt jelentette, hogy a nagy fölény versenyrekorddal párosult ! Pazar teljesítmény, mely után a tulajdonos legnagyobb örömére, eme dicsőséges győzelem okán csendült fel a Magyar Himnusz.

 

Befutási sorrend: Overdose -(6)- Addison -(2)- Amarna

Lovasa: Martin Srnec

 

2007.09.09. Graf Nikolaus Esterhazy Memorial L. - 1200 m - Bécs

 

Szlovákia után Ausztriában állt starthoz, a legendás Freudenau gyepén. A táv 1200 méter, a mezőnyben többek között versennyerő, Listed helyezett német lovak is. A lóversenyben kevésbé jártas olvasók kedvéért érdemes megjegyezni, hogy a német telivérek magas szintet képviselnek, a világ legnagyobb versenyeinek résztvevői, győztesei kerülnek ki közülük. 2007-ben a tekintélyes Racing Post szakemberi egy német lónak, Manduronak számolták a legmagasabb formát (132).
Overdose a résztvevőket tekintve nehezebb feladat előtt állt, a fogadók is inkább az egyik német lovat favorizálták.  Az ellene fogadók már a verseny elején el is dobhatták tikettjeiket, Overdose minden képzeletet felülmúlóan versenyzett. Hatalmas, tizenhárom hosszas győzelmet aratott, ott folytatta ahol Pozsonyban abbahagyta. Megközelíteni ezúttal sem tudták, erre a győzelemre már Németországban is felkapták a hozzáértők a fejüket! Egy újabb pályán tette le névjegyét, ismét ámulatba ejtő győzelmet aratott.

 

Befutási sorrend: Overdose -(13)- Ceodora -(3/4)- Dajolie

Lovasa: Piotr Krowicki

 

2007.09.30. Szent László Díj Gd-2 - 1400 m - Budapest

 

A külföldi sikerek után ismét első győzelmének helyszínén, Budapesten a Kincsem Parkban állt starthoz a Gd-2 besorolású kétéves nagyversenyben a Szent László Díjban. Természetesen óriási favoritként vágott neki a versenynek, ahol mindösszesen öt ellenfele volt. A kilátogatók szinte rögtön a start után dörzsölhették a szemüket, Overdose pár pillanat alatt akkora előnyre tett szert, amit igencsak ritkán lehet látni. Egy másik dimenzióban versenyezve (kategóriákkal vetélytársai felett) könnyedén tizenhat hosszal nyerte a hagyományos versenyt, olyan lefutási idővel aminél jobbat a futam történetében nemigen találni. Ezzel a győzelmével végképp bebizonyította, hogy nagyon magas szintet képvisel, és magasan a magyarországi és közép-kelet-európai évjárattársai felett áll. 

 

Befutási sorrend: Overdose -(16)- Over Play -(1 3/4)- Nazim

Lovasa: Martin Srnec

 

2007.10.21. C.E.C.C. Futurity Gr. I (AUT) - 1300 m - Ebreichsdorf

 

Ötödik versenye ismét Ausztriában volt, de ezúttal Ebreichsdorfban állt starthoz. A Central European Challenge Cup Futurityben kellett helytállnia, hogy a negyedik pályán is learathassa a babérokat. A 20.000 Euro összdíjazású futamban (talán a félelmetes híre miatt is) kevés ellenfele volt, és szinte minden ugyanúgy alakult mint minden versenyében. Újabb nagyarányú győzelem, újabb szemetgyönyörködtető teljesítmény. Pont került a mondat végére: 2007-ben Overdose a régió legjobb kétéves lova.

 

Befutási sorrend: Overdose -(8)- Over Play -(2 3/4) -True Belle

Lovasa: Zdenko Smida

 

2007-ben:

  • 5 start - 5 győzelem (100%)
  • pályarekord a Kincsem Parkban (1000 m, gyep)
  • versenyrekord Szlovákiában
  • versenyrekord Magyarországon
  • ranglista vezető kétéves

 
 

 

 

2008.04.06. Preis vom Marchfeld - 1100 m - Ebreichsdorf

 

Háromévesen ugyanott folytatta, ahol kétévesen abbahagyta. Első futására  Ebreichsdorfban állt starthoz a Preis vom Marchfeld futamában, ahol egyetlen háromévesként kizárólag öregebb lovak ellen versenyzett. Az 1100 méteres futamban tovább folytatta nagyszerű menetelését, és hat hosszas győzelmet aratott. Itt futott Overdose, ezeddig egyetlen alkalommal homokon.

 

Befutási sorrend: Overdose -(6)- Special Key -(1 1/4)- Rajeef Ashog

Lovasa: Piotr Krowicki

 

2008.05.18. Lanson Cup - L. - 1200 m - Baden-Baden

 

Hat győzelemmel a háta mögött még nyugatabbra néztek ki neki egy versenyt. A nagy múltú Baden-Baden versenypályáján állt starthoz a Lanson Cup futamában. A mezőnyben kizárólag német ellenfelek, a Listed besorolású verseny távja 1200 méter volt. A versenyt német sprintversenyben soha nem látott módon kilenc (!) hosszal nyerte. A német médiában a verseny után csodalóként emlegették, Kincsemhez kezdték el hasonlítani. A tekintélyes Racing Post az igen magas 115-ös számmal ismerte el teljesítményét, tovább nőtt amúgy sem kis értéke.

 

Befutási sorrend: Overdose -(9)- Laokoon -(1/2)- Lips Arrow

Lovasa: Piotr Krowicki

 

2008.06.01. Cena Ministerstva podohospodárstva Gd-3 (SK Rep.) - 1200 m - Pozsony

 

Tekintélyt parancsoló hetedik győzelmét követően két héttel északi szomszédunk, Szlovákia pályáján mutatta meg mit is tud. Pozsonyban a nemzetközi sprintversenyben ismét egyedüli háromévesként vette fel a versenyt ezúttal a régió idősebb sprinterei ellen. A környék legjobbjai a közélebe sem értek a "csodalónak", nyolc hossszal előbb ért célba mint a második helyezett szintén magyar Városbíró. Újabb parádé, újabb magyar himnusz. A versenyt 1:10,09 idővel nyerte, ami az elmúlt húsz év legjobb lefutási ideje.

 

Befutási sorrend: Overdose -(8)- Városbíró -(nyak)- Sunshine Rheinberg

Lovasa: Piotr Krowicki

 

2008.07.05. LOTTO-Hamburg-Trophy - Gr. III  1200 m  - Hamburg

 

Kilencedik fellépése ismét Németországban volt. A helyszín Hamburg, a Német Derby hétvégéje. A derby hétvége legnagyobb sprintversenyét szombaton rendezték, ahol Overdose ismét egyedüli háromévesként indult a Gr. III besorolású 1200 méteres futamban. Új lovasa Andreas Suborics remekül oldotta meg a feladatot, jó start után végig az élen galoppozva nyerte vele a versenyt. Hatalmas siker, amihez hozzátartozik, hogy az SCH Racing kiválósága nem volt 100%-os állapotban, de így is biztosan nyerte a nagyon komoly futamot. Újabb ünneplés Németországban, az Overdose körüli bizsergés, a "wunder őrület" tovább fokozódott.

 

Befutási sorrend: Overdose -(1 1/2)- Abbadjinn -(3/4)- Mariol

Lovasa: Andreas Suborics

 

2008.08.31. Goldene Peitsche - Gr. II  1200 m - Baden-Baden

 

Rövid pihenő után Németország legnagyobb sprintversenye, a Gr. II besorolású Goldene Peitsche volt a tizedik állomás. Kicsi, de erős mezőny, többek között két angliából érkezett vágtázóval. A helyszín ismét Baden-Baden, a fogadóknál természetesen Overdose a favorit. És Overdose tizedszer is szemkápráztató produkciót nyújt! Végig az élen haladva, könnyen nyeri sorrendben tizedik versenyét, és elhozza Magyarországra az Arany Ostort !! A lefutási idő: 1:08,21, ami a feljegyzések szerint a harmadik legjobb a futam több mint százéves történetében. A Racing Post is tovább fokozta, Overdose 116-os RPR számot kapott a futam után. Felfoghatatlan, parádés, brilliáns!! Nehéz jelzőket találni a hároméves teljesítményére, ez maga a csoda ! Tízből tíz!

 

Befutási sorrend: Overdose -(2 1/2)- Abbadjinn -(1 1/4)- Starlit Sands

Lovasa: Andreas Suborics

 

2008.10.05 Prix de l'Abbaye de Longchamp – Gr. I.  1000 m - Párizs – Longchamp

 

Overdose a hazatér Alagra, és megkezdi felkészülését élete legnagyobb megmérettetésére. A híres Prix de’l Arc de Triomphe hétvégén futják ugyanis Európa egyik legpatinásabb sprintversenyét, a Prix de l'Abbaye de Longchamp futamát. Az első Gr 1-es erőpróba. Overdose, 10 győzelme hatalmas tekintélyt teremt a számára, hiszen több fogadóiroda olyan lovak között is, első helyre véleményezi, akik már a nagy angol Group 1-es futamokban is sikerrel álltak starthoz. Overdose az 1700 kilométerest utazást remekül viseli, és bombaformában érkezik Longchampba. A verseny aztán tragikusan alakul. Fleeting Spirit boxa nem nyílik ki, így a futamot visszalövik. Suborics ezt nem érzékeli, így Overdose versenytempóban teljesíti a távot, és hiába nyer pályarekorddal (54.2), ezt a Francia szervezők nem ismerik el. A 3 órával később újrafutott versenyben, természetesen nem tud indulni, így a nagy rivális Marchand D’ Or a hivatalos győztes. Ennek ellenére, Overdose ezzel a futással betör a világ elitbe, és a teljes világsajtó őt tartja a futam erkölcsi győztesének. Meghívást kap a december közepi nagy Hong-Kongi sprintversenyre.

 

Befutási sorrend: érvénytelen

Lovasa: Andreas Suborics

 

2008.11.16 Premio Carlo & Francesco Aloisi – Gr III. (ITA) 1200 m – Róma

 

A teljes magyar lóverseny társadalom méla kábulatban napokig. Nem hisszük el hogy ez „velünk” megtörténhetett. Dózi azonban teljes gőzzel készül . A menedzsment még gondolkodik, hogy rábólintson-e a Hong-Kongi ajánlatra, ezért a ló folyamatosan dolgozik tovább. Talán a szív kerekedik felül a döntésben és Mikóczyék nem teszik ki a lovat, a 20 órás repülőútnak és a több hetes karanténnak. Viszont Dózi továbbra is bombaformába van, így még egyszer starthoz áll, méghozzá Rómában. A verseny előtt napokkal véget ért sztrájk miatt, rengeteg ló van nevezve minden versenyre. Így a  Premio Carlo & Francesco Aloisi futamában, sem lépnek sorban vissza az ellenfelek, ahogyan azt korábban már megszokhattuk. Utólag már bánhatják, hiszen Overdose topsúlyt cipelve, olyan fölénnyel (10 hosszal) nyeri a versenyt, hogy a televíziós közvetítésben az operatőr nem tudja megoldani, hogy egy képen látszódják a győztes, és a mezőny többi lova.

 

Befutási sorrend: Overdose -(10)- Black Mambazo-(orr)- Titus Shadow

Lovasa: Andreas Suborics

 

Vége a 2008-as szezonnak:

  • 6 start - 6 győzelem (100%) amiben természetesen az érvénytelen párizsi verseny nincsen benne.
  • 123-as Racing Post forma
  • 126-os szám a Timeform magazintól

 

Az év végén közel 10 ezer ember felállva ünnepli a Lovas Világkupán a Papp László Arénában. Felnőttek és gyermekek, rohannak a korláthoz, hogy minél közelebbről láthassák, fotózhassák a csodalovat.  Az év utolsó napján megtartott Ügetőszilveszteren, ő a legnagyobb szenzáció, pedig ez a másik szakág ünnepe. Ott is 10 000 ember vastapsa közepette tűnik el a szemünk elől. A Figyelőnet.hu szavazásán, Ő az év sportolója, megelőzve Cseh Lászlót és Vajda Attilát. A Nemzeti Sportnál, az év sportolója, az „új arcok” között. Itt a Formula 1-es pilóta, Sebastian Vettel, és a 2008-as futball EB sztárja, Andrej Arsavin végzett mögötte.  A lóversenybarát humorista, Farkasházy Tivadar 6 hét alatt könyvet ír róla, míg az ismert televíziós Kepes András dokumentumfilm  forgatásába kezd 2008 őszén. A középpontban természetesen: Overdose.

 

 

2009.04.19. OTP-Hungária Nagydíj - Gd1 - Kincsem Park, Budapest, 1000 m

 

Overdose már abszolút világsztárként telel. A sportág bibliájaként számon tartott Racing Post, „Sprint Sensation”-nek nevezi.  Dózi, itthon is végre megkapja az őt megillető figyelmet. A magyar média egyértelműen „felkapja” és naponta ír róla. Gazdáján, Mikóczy Zoltánon olyan nagy a nyomás, hogy szilveszterkor megígéri, Dózi hazai pályán, a Kincsem Parkban kezdi meg a szezonját, holott a terveknek megfelelően, húsvét hétfőjén Münchenben lett volna számára a debütálás. A verseny előtti patkolásnál, Dózi kisebb sérülést szenved. Ennek oka főként az, hogy kb. 7-8 tv stáb operatőre tolakszik, a patkoló kovács közelébe. A verseny előtti sajtótájékoztatón sosem látott médiaérdeklődés Alagon. A versenyben a belga szupersztár Christophe Soumillon lovagolja Overdose-t a zsúfolásig telt Kincsem Parkban. Imperiál futása óta nem látott tömeg és népünnepély, a természetesen fölényes győzelem után. A teljes világsajtó a mennyekbe emeli Ribárszki Sándor idomítottját. A New York Times és a Le Figaro címlapon hozza a győzelmet, holott egyik sem nevezhető éppen szaklapnak. A médiaérdeklődés nem múlik. Még napokkal a verseny után is, cikkek jelennek meg a sprinterkirályról világszerte. 4 nappal a verseny után a Racing Post közzéteszi a Coral fogadóiroda oddsait, amiből egyértelműen kiderül: mindkét  ascoti versenynek Overdose a toronymagas favoritja.


Befutási sorrend: Overdose -(8)- Spinning Crystal -(5)- National Nice

Lovasa: Christophe Soumillon

 

2010.07.18 18. Cena Mysa - Listed - Pozsony, Szlovákia 1000 m

 

Overdose budapesti versenye után szinte azonnal jelentkeztek a bajok. Savós patairha gyulladást diagnosztizáltak nála, ami sok esetben halálhoz vezet a lovak esetében. Overdose-t sérülten keresztül-kasul utaztatják Európán, és az összes 2009-es rangos versenyt kihagyni kényszerül. Egyre lejjebb csúszik a világranglistákon, de szerencsére állapota javul. 2010-ben is sokáig probléma hátráltatja a felkészülést, amit már nem Ribárszki Sándor irányít. Mikóczy Zoltán jóbarátja, a szlovák, Jozef Rosival Overdose új trénere. Tavaszra már egészséges, de sem Ascotban, sem a July Cup-on nem indulhat, hiszen nincs a megfelelő edzettségi állapotban. Felmerült lehetőségként, hogy talán hazai közönség előtt térhet vissza a Magyar Derby napján, de Mikóczy Zoltán még nem kockáztat. Két héttel később azonban több százan indulnak útnak a szlovák fővárosba, hogy élőben lássák a Magyar Csodaló visszatérését. Overdose győz, de a 15 hónapos kihagyás nagyon látszik a teljesítményén. Éppen, hogy csak megelőzi azt a Boschkát, aki két hete utolsó volt a budapesti sprintfutamban. E futás alapján nagyon messzire került a világelittől, de a legfontosabb: egészséges és futni tud. Egy hét pihenő után megkezdi a felkészülést a Baden-Badeni Goldene Peitschére. 

 

Befutási sorrend: Overdose -(1/2)- Boschka -(nyak) - Another True Story

 

Lovasa: Gary Hind 

 

 

2010. 08.15 Bestens-Pannónia Díj - Listed - Budapest, Kincsem Park  1000 m

 

Mikóczy Zoltán megkönnyebbülhetett. Overdose győzelemmel tért vissza a versenypályára.  A visszatérés azonban megosztotta a szakmát. Gary Hind láthatóan nem kért túl sokat a csodalóról, de a végén mégis igen közel szaladt hozzá, az a Boschka aki pár héttel ezelőtt utolsó volt Budapesten a Flandorffer Tamás emlékversenyben. Ez már nem az az Overdose - kérdezték és állították többen, talán elfeledve az a tényt: a csodaló a halál torkából tért vissza. Közel egy hónapos  (verseny)pihenőt kapott, de természetesen folyamatosan dolgozott.  Pár héttel pozsonyi futása után bejelentik: Overdose, 2010. Augusztus 15-én a Kincsem Parkban áll starthoz. A belépőjegyek és a jóval szerényebb reklámozás miatt a tavaly áprilisi fieszta nem ismétlődött meg. Kb. 5000 ember a Kincsem Parkban. Ötöde mint 16 hónappal korábban. Pedig bánhatják a nézők a távolmaradást, hiszen Overdose nem úgy fut, mint Pozsonyban. Kicserélt lóként vágtázott a Kincsem Parkban, és aratott 10 hosszas győzelmet. Mikóczy egyre boldogabb. Véleménye szerint ezzel a formával és idővel (56,4) már el lehet indulni, Németország legnagyobb sprintversenyére, arra a Goldene Peitschére, amely 2008-ban is Overdose talán legnehezebb versenye volt. Overdose sérülése ellenére olyan magasságokban áll, hogy a vacsora közben Frankie Dettori hívja telefonon Gary Hind-ot, és arról érdeklődik, hogy futott Overdose.

 

Befutási sorrend: Overdose -(10)- Spinning Crystal -(5/4) - Saldenzar

 

Lovasa: Gary Hind 

 

 

2010.08.29. Goldene Peitsche - Gr. II  1200 m - Baden-Baden

 

A budapesti versenyét követően mindenkiben tudatosult, hogy Overdose-t előre hozta pozsonyi versenye, de hogy pontosan mennyivel, ez még a formaszámolóknak is igen komoly gondot okozott. Overdose 10 nappal később elindult abba a városba, ahol ráragasztották a Csodaló jelzőt. Baden-Badenbe, egészen pontosan Iffezheimbe.  Ahol a legnagyobb világsztárként fogadták Dózit. A média szinte egy szabad pillanatot nem hagyott Mikóczyéknak aki így beszélt erről: "Szinte megfojtanak minket a szeretetükkel". A lovat azonban elzárják a riporterek elől, akinek felkészülését nem zavarja a hatalmas médiaérdeklődés. Az érdeklődés szó rengeteg alkalommal hangzik fel a versenyt megelőzően. Főleg a szervezők szájából, hiszen Overdose miatt soha nem látott médiamunkás-t, és nézőt vártak a pályára, pedig már Kincsem is futott itt, azaz nem új keletű sorozatról van szó. A német sztárvilágból többen is jelezték, hogy Overdose miatt a helyszínen kívánják figyelemmel követni az eseményeket.  Iffezheimben tehát felbolydult az élet. Mindez egy magyar telivér miatt. A verseny előtti napokban Overdose nem mutatott olyan jeleket, hogy az aggodalommal töltené el Mikóczyékat, így a ló megjelent a jártatóban. ...és megjelent a világsztár Christophe Soumillon is, aki miatt az összes riporter és fotós egymást lökdöste a ringben, hogy minél jobb képeket készíthessen róla. A géphez való sétálás során nem volt semmi gond. Overdose azonban a startgépnél megbolondult. Korábban nála soha nem tapasztalt cirkuszt produkált. Soumillont három alkalommal dobta le, és a berakodó személyzetnek, minden erejét latba kellett vetnie, hogy Dózit a gépbe tegyék. A start előtti több mint nyolc perces procedúra, fel is őrölte a lovat, aki a kanyarba még elsőként hozta a mezőnyt, de amikor a többiek begyújtották a rakétákat, Overdose nem tudott újítani. Életében először látott lovat maga előtt versenyben. Rögtön hatot is, azaz hetedikként ért célba. Vége az álomnak. Oda a veretlenség.  A tárgyilagossághoz tartozik, hogy Dózi kicsit előrébb is végezhetett volna, de Soumillon, profi módon nem bántotta, mikor a ló már esélyét vesztette. Overdose visszaesését jól mutatja, hogy az a Contat csatázott a győzelemért, aki ebben a versenyben két évvel ezelőtt, nyolc hosszal végzett Overdose mögött. A szakmai elemzéshez tartozik, hogy Overdose badeni vereségét 96-os számmal illették a Racing Post bírái, míg viszonyításképp, a római, 10 hosszas győzelméért 123-at kapott, azaz kijelenthető: Overdose 2010 szeptemberében, nagyon messze van két évvel ezelőtti topformájától. 

 

Befutási sorrend: Amico Fritz - (0,5)- Contat - (3/4) - Gilt Edge Girl.....Overdose 7. 5,5 hosszra a nyerőtől

 

Lovasa: Christophe Soumillon

 

2011.04.17. Hoppegartener Fliegerpreis (C kategória)  1000 m - Hoppegarten


Az első vereséggel szertefoszlott egy álom, de lekerült egy nagy teher a futtatók válláról. Később mindenkiben tudatosult: Overdose jelezte, hogy nem kíván futni, de akkor már nem volt mit tenni. A szezonban már nem várt rá több verseny, bár még volt, ami szóba jöhetett volna számára. A menedzsment azonban úgy döntött: pihenjen és készüljön a 2011-es megmérettetésekre. Így is lett. A téli munkák során nagyszerű hírek érkeztek a formájáról, és már a patkolás után sem jelentkezett az addig megszokott pataérzékenység. A sprinterek között a tél folyamán feltűnt egy csodaló, akit sokan Overdose utódjának neveznek. Az ausztrál színekben futó Black Caviar (ráadásul kanca) természetesen nem akkor kezdte a pályafutását, de 10. győzelme után ismerte meg a nagyvilág. Immár tucatnyi sikernél tart, és úgy veretlen, hogy már öt Group 1-es győzelmet aratott. 

A lóversenybarátok izgatottan várták Overdose első, idei versenyét, amire április 17-én került sor, a Berlin melletti Hoppegarten pályáján. Nos, Overdose (igaz hogy gyenge mezőnyt utasított maga mögé hat hosszal) de nem okozott csalódást. A látott stílus igencsak biztatónak mutatkozott. A visszatérésről a világ minden pontján beszámoltak. Másnap Overdose hazatért, és megkezdte felkészülését a május közepi Temple Stakes-re (Haydock Park, Anglia.)


Befutási sorrend: Overdose - (6) - Shot to Nothing - (2) - Sapphire   Idő:0,57.1

 

Lovasa: Andreas Suborics

 

2011. 05.21 - Temple Stakes - Gr II. 1000 méter - Haydock Park, Anglia

 

Overdose (2011-es) bemutakozó versenye megosztotta még a szakma résztvevőit is. Klasszisához nem mérhető társaságot győzött le, bár a stílus árulkodó volt. Ráadásul trénere elmondása szerint, a verseny nagy részében dombra fel futott. Pár nappal később hazatért alagi otthonába, és megkezdték vele a felkészítő munkát az angliai megmérettetésekre. Május 13-án (pénteken!) indultak el vele Amanda Perret pulborough-i bázisára. Overdose viszontagságos utazás után érkezett meg szülőföldjére. utóbb kiderült: az egy hét nem volt elég a finomhangoláshoz. Dózi már a jártatóban sem volt olyan izgatott ahogy megszokhattuk tőle. A versenyben sem a régi Overdose volt. Mikóczy Zoltán később egy TV interjúban elismerte: Overdose-ból hiányzott a tűz. Ez a "matt" Budapest Bullet, aki a fogadóirodák abszolút kedvence volt, csak a hetedik helyen ért célba az ascoti sprint felkészítő futamában. Négy hosszal később érte el a célt, mint a győztes Sole Power. Nem sikerült tehát túl jól az angliai bemutatkozás, de kiszakadva sem volt a gyakorlatilag Gr1-nek megfelelő mezőnyben. Ezt követően viszont már nem tért vissza Alagra, hanem Pulboroug-ban készült a Royal Ascotra.

 

Befutási sorrend: Sole Power - (3/4) - Kingsgate Native - (0,5) - Prohibit ...... Overdose 7., 4 hosszra a nyerőtől

 

Lovasa: Andreas Suborics 

 

2011.06.14 - King's Stand Stakes - Gr I. 1000 méter - Royal Ascot, Anglia

 

A viszonylag szerényebb helyezési számot kicsit csalódottan fogadta a tulajdonosi kör. A szakma azonban sem idehaza, sem Angliában nem írta le Overdose-t. Köztudott: a sprinterek mezőnyében szinte nincs két egymást követő versenyt nyerni tudó telivér. A rajongók abban bíztak: a három hét angliai tartózkodás meghozza a várt javulást. Nem sok kellett hiszen ha nagy javulást nem tételezünk fel a riválisokról, Overdose-nak 4 kilós plussz kellett. (Nagyon sarkítva: 1 kg=1 hossz) Ascot előtt azonban ő már nem a magyar csodaló volt, hanem egy induló a sokból. Naná, hiszen a királyi meeting első napján, előtte Goldikovát, mögötte az angol csodalovat, Frankelt is startgépbe szólították. 1914-ben Adular megnyerte már a King's Stand Stakest. 97 év után viszont újra volt magyar ló Ascot szent gyepén. Már a jártatóban látszódott: "Ez" nem a haydocki Overdose. Valóban. Régi szép napjait idézően robbant ki a startgépből. Vezette a mezőnyt és csak az utolsó métereken adta meg magát. Negyedik. Egy és negyed hosszra a győztes Prohibit-től, aki ez egyetlen európai ló előtte. Akik Haydock Parkban előtte voltak, azok most (a nyerő kivételével) mind csak a hátsóját látták. Egy szuper ausztrál és egy olyan hongkongi telivér a dobogón, aki legutóbb Sacred Kingdomot verte. Mámor! A Magyar Lóversenyzés egyik legnagyobb sikere. Overdose tehát Kincsem és Adular nyomában és végre Gr1-ben bizonyíthatott. A versenyt követően azonban hamar kijózanodtunk. A Gr1-es szinten való versenyeztetés hatalmas költségekkel jár, amit Mikóczy Zoltán egyedül nem tud vállalni. Öt magyar multicég társtulajdonos a lóban, de a költségeket nem vállaják, igaz a bevételek is Mikóczyt illetik. Két nappal a verseny után Overdose elindult megszokott, alagi otthonába

 

Lovasa: Andreas Suborics 

 

Befutási sorrend: Prohibit - (0,5) - Star Witness - (0,5) - Sweet Sanette .... Overdose 4. 1 1/4 hosszra a nyerőtől

 

 


  Jan Schmidt - Minden jog fenntartva!  All Rights Reserved!

позвал "Скачать группа крови кино"Хогсон из-за угла, за который он удалился вместе "Кино альбом скачать"с Дерконом.

Я приехал сюда, чтобы "Скачать парадокс темно алая кровь"убить Василия Рабиновича, ответил "Реферат скачать по культурологии"он по-татарски.

Интересно, будет от тебя хоть какой-нибудь прок, сказал он.

Мне ужасно захотелось снова как "Скачать изображение на рабочий стол"следует ему врезать, но это вряд ли что-нибудь изменило бы.

Он метался "Скачать песни для танецов живота"между двумя этими вариантами гибели.

Но мы должны сохранять свою помолвку в тайне.

Есть, знаете ли, предание о философском камне.

Розовый цвет лица сменился багровым, скулы неожиданно обрисовались.

Затем "Скачать альбомы руке в верx"вынул из колчана единственную стрелу и вышел.

Я думала, вы обрадуетесь, что "Свежие ключи обновления nod32"смогли меня выручить.

Франциско Браун выронил фонарь и бросился бежать.

Дозвонилась, но никто даже не подумал прислушаться к ее словам.

Время "Магическая Каббала"от времени здесь охотятся вако, пане, осаджи, изредка тут появляются отряды кикапу, чероки и "Маркетинг, основанный на данных. 15 показателей, которые должен знать каждый"других племен, кочующих к востоку от "Воля к власти. Опыт переоценки всех ценностей."Льяно Эстакадо.

Будьте благоразумны и долго на фронте не задерживайтесь.

Стулья были из тяжелого "Учим английский с любимыми сказками"палисандрового дерева и, вероятно, пошли бы ко дну от "100 великих тайн Земли"собственной тяжести.

Только когда к ним в гости "Тачки № 1204 Раскрась, наклей, отгадай! 3-1"с берегов Рио-Гранде приезжала их хорошенькая "Полное собрание стихотворений"племянница, тихая асиенда оживала.

Кроме того, на траве было что-то "Шахматный блокнот"красное при слабом утреннем свете я не сразу разглядел, что.

Если она услышит, как "Вилла "Белый конь""он будет в бреду говорить о той а он всю ночь "Смерть как искусство. Книга вторая: Правосудие"только ее и звал,-ведь это ранит ее сердечко.

 
FacebookJP-Bookmark
 

TEMPLATE COPYRIGHT © 2007 BY HILLIGER MEDIA
(TokioLights 1.1)