Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 

Hírlevelet kérek
 
Mikóczy Zoltán szót kért PDF Nyomtatás E-mail
2009. március 27. péntek, 21:38

 

Mikóczy Zoltán az este folyamán, telefonon hívott fel és az alábbiak közlésére kért fel.A magyar médiában, napok óta meglepő írások látnak napvilágot. "Overdose csak akkor áll rajthoz, ha összejön a megfelelő összdíjazás, mert aprópénzért nem fog elindulni csak azért, hogy Magyarországon fusson”

 
Csodaló és tulajdonosa
 

 

A bevezetőben említett sort Ribárszki Sándornak tulajdonítja, az MTI. Több magyar lapban is megjelent ehhez hasonló Overdose-hoz kapcsolódó cikk, és ez késztetést váltott ki Mikóczy Zoltánból, arról hogy megszólaljon az esettel kapcsolatban, hiszen több sajtótermék elferdítve adja vissza Ribárszki nyilatkozatát.

Mikóczy Zoltán elmondta:

„Kedves Lóversenybarátok! Ezt az április 19.-i budapesti futást szívügyemnek tekintem, és nem az a fontos, hogy mennyi lesz a pénzdíj, hanem hogy lehetőséget adjunk Overdose rajongóinak, versenyben is láthassák kedvencüket, akár Magyarországról akár Szlovákiából érkeznek majd a Kincsem Parkba. Tisztában vagyok vele, hogy nem mindenki tud elutazni Franciaországba és Angliába, hogy a lovat lássák, így ez lesz az utolsó alkalom számukra, hogy versenyben láthassák Overdose-t. Tavaly szintén szívügyem volt, hogy Pozsonyban fusson, idén ugyanannyira szívügyem az áprilisi, budapesti futás. A mai napon, a Nemzeti Lóverseny Kft ügyvezetőjével közösen megállapodtunk, a futamot szponzoráló céggel, akit jelen pillanatban még nem kívánok megnevezni, hiszen a szerződés még nem kötődött meg, de ezáltal elmondhatom, hogy Overdose versenyére szánt pénzösszeg nem az NL Kft éves versenykeretét terheli, hanem egy szponzor biztosítja 100%-ban. Ez azért is fontos számomra, hogy a többi futtató ne vádaskodhasson azért, hogy az éves büdzséből kerülne a verseny megrendezésre, azaz a pénzdíj szétosztásra. Ez az összeg közelít majd a derby díjazásához. Egy olyan cégről van szó, amely a Magyar Lóversenyzést eddig nem támogatta.

Tíz nappal ezelőtt érkezett a meghívás a newmarketi szervezőktől, hogy Overdose május 3.-án kezdje idényét náluk, egy Gr3-as 1000 méteres futamban (a Palace House Stakes-ben - a szerk.), aminek 50 ezer font az összdíjazása.  A szervezők, utazási támogatás címén 7000 angol fontot, (azaz közel két és fél millió forintot) ajánlanak, és 8 személy számára VIP vendéglátást az ott tartózkodás idejére. Ennek ellenére ezt a meghívást nem fogadjuk el és nem indítjuk Angliában Overdose-t, hogy a nézők a budapesti Kincsem Parkban láthassák , hiszen hozzám is eljutnak a hírek, hogy milyen sokan szeretik őt. Ennek ellenére a napokban több telefonhívást kaptam, hogy mi nagyképűek vagyunk, Magyarországon már nem kívánunk futni és ehhez hasonlók. Hangsúlyozom ez nem igaz, ezt mindössze a média tálalja így szenzáció céljából. A mai napon megállapodtam Ribárszki Sándorral, hogy Ő, csak és kizárólag a ló edzettségi állapotáról, és formájáról nyilatkozhat. Minden más kérdésben hozzám kell, hogy forduljanak a média képviselői.

 

Mikóczy Zoltán – Dunaszerdahely -2009. febr. 18.”

 


 
FacebookJP-Bookmark
 

TEMPLATE COPYRIGHT © 2007 BY HILLIGER MEDIA
(TokioLights 1.1)