A lovardában határoztam el, hogy nekem bizony napelemes rendszer kell

Amióta az eszemet tudom, azóta érdekelnek a lovak. Már kislánykoromban is az Én pici pónim volt a kedvenc mesém, és rengeteg játékom is volt, a rajzfilm ihlette műanyag póniktól kezdve a plüsslovakig nekem minden megvolt. Még hercegnő Barbie-m is volt, de csakis lovas fogattal.

Amint elég nagy lettem ahhoz, hogy lovagolni is tudjak, a szüleim kerestek nekem egy nagyon szuper helyet, ahová járhattam. Azóta csak egyszer váltottam, mert sajnos a középiskola előtt elköltöztünk, ezért más lovardát kellett választanom. Akkor még fogalmam sem volt, hogy mekkora szerencsém lesz ezzel, és hogy tulajdonképpen szinte mindent a lovak iránti rajongásomnak köszönhetek majd!

Később állatorvosnak tanultam, és végül visszakerültem abba a lovardába, ahol anno megtanultam lovagolni. A férjem is itt ismertem meg.

A minap az egyik ott edző férfival arról beszélgettünk, hogy mennyire ijesztő számunkra a beharangozott klímakatasztrófa. Mondtam, hogy én szeretnék minden megtenné annak érdekében, hogy minél környezettudatosabban éljek, például a műanyagmentes július nevű kezdeményezésbe is beszálltam, és azóta is tartom magam hozzá.

A férfi elmesélte, hogy ők például nemrég napelemes rendszert telepítettek a családi házukra. Megjegyeztem, hogy ez engem is érdekel, csak sose mertem belevágni. Mondta, hogy ők is sokáig úgy voltak vele, hogy féltek tőle, aztán egyszer fogták magukat, és egész egyszerűen csak bepötyögték a google-be, hogy: napelem pályázat 2019 magánszemélyeknek, ahol találtak is egy szuper weboldalt, ahol minden fontos infóról értesültek, ami csak napelemes rendszer telepítése előtt érdekelheti az embert, főleg a támogatás szempontjából, hiszen azért nem olcsó mulatság a napelem, hiába, hogy rövid időn belül visszahozza az árát.

Sajnos, estére, mire hazaértem, már el is felejtettem a weboldal címét, amit említett. Mivel csak néhanapján válunk néhány szót, a keresztnevén kívül semmit se tudtam a férfiról, se egy e-mail-címet, se egy telefonszámot. Jobb ötletem nem lévén, felcsaptam a laptopom, és beírtam a google-be én is, hogy: napelem pályázat 2019 magányszemélyeknek, mert érdekes módon a kulcsszóra meg pont emlékeztem.

Elkezdtem böngészni a feldobott oldalakat, remélve, hogy rájövök, melyik oldalról beszélt a pasas a lovardában. Végül is nem tudom, hogy azt találtam-e meg, de ráakadtam egy nagyon szuper kis oldalra, egy napelemes rendszerekkel foglalkozó vállalkozás oldalára, ahol mindennek utána tudtam olvasni, ami csak érdekelt a témával kapcsolatban.

Télen nem akartunk a dologba belevágni, úgyhogy egyelőre félretettük a párommal a gondolatot, de én azért lementettem az weboldalt (bár már tudom, hogy egyszerűen megtalálom, csak a napelem pályázat 2019 magánszemélyeknek, azaz a megfelelő kulcsszavakat kell beírni a keresőbe). Elhatároztuk, hogy tavasszal felvesszük velük a kapcsolatot. Én most picit aggódom rajta, hogy esetleg a helyszíni felmérésnél majd úgy állapítják meg, hogy a házunk tetőszerkezete nem alkalmas arra, hogy napelemes rendszert telepítsünk rá, de a párom nyugtat, hogy felesleges előre aggódni, amíg egy szakértő ezt nem állapította meg. Még azt is felajánlotta, hogy ha ez ennyire fontos nekem, akkor egyszerűen csak elköltözünk majd, ha esetleg azt állapítják meg a helyszíni felmérésnél.

Izgatottan várom a tavaszt, és hogy felvegyük a kapcsolatot a vállalkozással! Remélem, egy év múlva már nekem is lesz napelemes rendszer a házamon.