A lovardában segítettek megoldani az irodám problémáját

Már tinédzser korom óta járok lovagolni. Az elmúlt évek alatt igazi szenvedéllyé nőtte ki magát ez sport, holott először csak egy kis mozgásnak indult a friss levegőn. Igaz, voltak időszakok, amikor sajnos nem fért bele az életembe, hogy eljárjak valahova de mindig megtaláltam a módját, hogy visszatérhessek a lovas élethez. Szerencsére felnőttként már szabadabban menedzselhettem az időmet, így a heti egy alkalom belefért a hétköznapokba. Nemcsak a sport miatt jó lovardába járni, hanem az értékes kapcsolatok miatt is. A legutóbbi edzés után is, amikor ittunk egy teát az edzővel a lovarda büféjében, mondott nekem egy nagyon jó ötletet, hogy milyen módon tudok több időre szert tenni.

Van egy vállalkozásom ugyanis, amivel kapcsolatban mostanában egyre több kényelmetlenség merül fel. Ugyanis a székhelye a lakásom címére van bejelentve, mert először így éreztem praktikusnak. Azonban úgy alakult a dolog, hogy egyre többször kell utaznom a céggel kapcsolatos ügyek intézése miatt. Viszont így a különböző küldemények, levelek átvétele és még néhány apróság is eléggé macerássá vált. Erre mondta az edzőm, hogy próbáljam ki a Székhelyszolgáltatás24-et.

A székhelyszolgáltatás 2. kerület vagy 6. kerület ugyanis egy olyan lehetőséget nyújthat, amivel valóban megkönnyíthetem az életemet. Felkeltette az érdeklődésemet ezzel, így amikor hazaértem megnéztem a Székhelyszolgáltatás24 weboldalát. Már a weboldal is bizalomgerjesztő volt, tetszett az elrendezése, hogy a színek kombináció összhangban volt egymással. Az információk átláthatóan és kiemelve voltak feltüntetve. Beleolvastam a cikkekbe, hogy vajon a tartalom szempontjából is nagyszerű-e ez a weboldal. Néhány bejegyzés után már teljesen meg voltam győzve, hogy érdemes a székhelyszolgáltatás 2. kerület gondolatával foglalkozni.

Használjunk akkor székhelyszolgáltatást!

Miután kigyönyörködtem magam a weboldalban, összefoglaltam, hogy pontosan mit is tudtam meg a székhelyszolgáltatásról. Egyrészt, ha budapesti címet szeretnék igénybe venni, akkor helyszín szempontjából választhatok a székhelyszolgáltatás 2. kerület vagy 6. kerület közül. Maga szolgáltatás pedig olyan tevékenységeket foglal magába, mint a tárgyaló biztosítása, a hatóságok fogadása és kényszerintézkedéseinek tűrése, a levelek és egyéb küldemények fogadása, szkennelése, illetve ezek tovább küldése nekem e-mailben és postai úton is, és kihelyezik a cégtáblára a cégnevet is.

Ez egy elég hosszú lista, tele olyan apróságokkal, amik tényleg sok időt és energiát vesznek el tőlem. Maga a székhely módosítási folyamat nem volt bonyolult. Mindössze arra volt szükség, hogy felhívjam a Székhelyszolgáltatás24-et és elmondjam, hogy szeretném igénybe venni a székhelyszolgáltatás 2. kerületi lehetőségét. Egy adat egyeztetést követően, elküldenék a befogadót, amit én majd továbbítok az ügyvédemnek. Ezután jön egy személyes találkozó, amikor is minden szükséges iratot alá kell majd írni. Az iratokat az ellenjegyző ügyvéd ellenjegyzi, majd beadja a kész dokumentumokat a cégbíróságnak. Ezt követően már csak azt kell megvárni, hogy a cégbíróság bejegyezze a vállalkozásunk székhelyének módosítását. Ez általában pár napot, de legfeljebb 15 napot vehet igénybe.

Több idő, több lovaglás

Miután egyeztettem a könyvelőmmel és az ügyvédemmel, nem halogattam sokáig a döntést. Az ügyintézés nagyon gördülékenyen zajlott, nem volt okom panaszra. Már az első néhány hétben érezhető volt, hogy éltem a székhelyszolgáltatás 2. kerületi lehetőségével. Rengeteg időm felszabadult és megnyugtatott a tudat, hogy egy ilyen nagyszerű cégre bízhattam a cégem székhelyével kapcsolatos dolgokat, mint a Székhelyszolgáltatás24. Azóta is használom a szolgáltatásaikat és így jóval több időm marad elmenni lovagolni.