A lovardám átrendezésének ötlete

Élnek rokonaim az Egyesült Államokban, akikkel ugyan ritkán találkozom, de nagyon szeretem őket, és bár online rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, mindig nagyon jó újra látni őket, akár mi megyünk hozzájuk, akár fordítva. A másod unokatestvéremmel különösen jól megértjük egymást, hiszen ugyanaz a szenvedélyünk: mindketten odavagyunk a lovakért gyerekkorunk óta, sőt így felnőttként mind a ketten lovardát vezetünk. Ez azért különösen érdekes, mert egymástól nagyon messze élünk gyerekkorunk óta, és akkoriban még régebben találkozhatunk, mint manapság. Az utunk mégis valahogy nagyon hasonlóan alakult.

A múlt nyáron történt, hogy én látogattam el hozzájuk a farmra, ahol egy hónapot töltöttem el náluk vendégeskedve, és sokat segítettem nekik a lovak és a farm körüli teendőkben, ami nagyon üdítő volt, mert szerettem megfigyelni, hogy miben egyezik, és miben különbözik az ottani gyakorlat a hazaitól. Emellett persze nagyon jó volt időt tölteni velük.

Rögtön feltűnt, hogy mennyire rendezett és átlátható a lovakkal kapcsolatos felszerelések tára, ami – bevallom -, nekem mindig a legnagyobb problémát jelenti. Ez részben a természetemből fakadó szétszórtságomnak tudható be, részben pedig – mint rájöttem – annak, hogy nem a megfelelő módon van kialakítva a raktáram, és különösen nem megfelelő polcrendszerrel dolgozom.

Feltűnt, hogy a kedves kuzinom polcai sokkal átláthatóbb elrendezést tesznek lehetővé, és sokkal stabilabbnak, megbízhatóbbnak is tűntek. Ez az úgynevezett Metalsistem polcrendszernek köszönhető, amely acélból készül, ennek köszönhetően nagy teherbírással rendelkezik; emellett pedig csavarnélküli, amely tulajdonsága igen mobilissá, könnyen szerelhetővé teszi.

Metalsistem

Amire a gépen landolt Budapesten, már tudtam, hogy az lesz a következő lépés a lovardával kapcsolatban, hogy kicsit átrendezem, átláthatóbbá teszem a tárolót. Hamar utána is néztem, hogy hol tudnék a rokonoméhoz hasonló Metalsistem polcrendszerhez hozzájutni, és hála az égnek, kis keresgélés után találtam egy szolgáltatót, amely kiváló választásnak tűnt.

Ez a Rackinglog nevű, nemzetközi szinten jelen lévő cég, amely huszonöt éve múködik a piacon, és különböző polcrendszerek forgalmazásával és telepítésével foglalkozik. Valóban rengeteg féle polcrendszer közül választhatunk, ha megnézzük a kínálatukat. Találhatunk itt raklapos, gördíthető, többszintes, önhordó és kereskedelmi polcrendszereket, amelyek mind nagy teherbírásúak és könnyű átláthatóságot biztosítanak, amelyre ugyebár nekem elsősorban szükségem van. De az imént felsoroltak mellett fellelhető itt karos állványrendszer, valamint ha galériás rendszer, pódium kialakításán gondolkodunk, akkor is bátran fordulhatunk a Rackingloghoz. Mindezek felhasználási területeiről, tulajdonságairól és előnyeiről bővebben honlapjukon keresztül tájékozódhatunk, nem kell mást tennünk mint felütni a rackinglog.hu-t.

A Rackinglog akkor is megfelelő választás, ha a polcok telepítéséhez keresünk szakembereket, ugyanis a forgalmazáson kívül, a Metalsistem és egyéb polcrendszerek kialakításának folyamatában is részt vesznek, igény szerint. Árajánlatot erről szintén a honlapjukon keresztül lehet kérni. Műszaki szakembereik segítségével felmérik ügyfeleik igényeit, majd tervezést követően leszállítják a telepítéshez szükséges polcokat, amelyet követően a kialakítási munkálatokat is elvégzik.

Nemzetközi tapasztalataiknak köszönhetően a legújszerűbb raktározási technikákat alkalmazzák, ezért biztosak lehetünk abban, hogy a tervezés során a lehető legkedvezőbb kialakítást teszik lehetővé számunkra.

Én már fel is vettem velük a kapcsolatot, és elmondhatom, hogy az anyagiakat illetően is kedvező ajánlatot kaptam, és egy hónapon belül el is kezdődnek a lovardában a telepítési munkálatok. Egyelőre azon fáradozunk, hogy mindent, ami az útban lehet eltávolítsunk, mire a munka elkezdődik, kissé fáradt is vagyok, de nagyon izgatott. Most már csak a szétszórtságomon kellene valahogyan változtatnom, és akkor minden úgy zajlana, ahogyan azt megálmodtam.