A lovasedző tanácsa

A hétvégén lovagolni vittem a lányomat. Most voltunk harmadjára ott, a közelben van egy lovarda, és már régóta nézegeti, láttam rajta, hogy szívesen kipróbálná, ezért belevágtunk.

A farm, illetve lovarda tulajdonosával ezidáig nem volt szerencsém találkozni, ám ezúttal igen.  Rebeka, a lányom már fél rája a lovon ült, és köröztek a karámban, amikor András mellém állt, és elkezdtünk beszélgetni.

Akkor épp én voltam egyedül náluk, ezért kiszúrta az autómat, a lovak mellett ez lett a beszédtémánk. Elmeséltem, hogy most vettem ezt az új autót, és olajcserét kellene eszközölni nála, de még nem tudom, milyet vegyek hozzá. Ekkor ajánlott egy oldalt, ahol ő is szétnézett, amikor tanácstalan volt. Rebeka még nagyban tanulta a lovaglás művészetét, mi Andrással jól elcseverésztünk, jó fejnek tűnik, úgyhogy hazaérve meg is fogadtam a tanácsát, és ránéztem erre a weboldalra.

Meglepődtem, mennyi minden beszerezhető innen, már örültem, hogy említette András az oldalt, tudtam, hogy a jövőben is hasznos lesz. A sok minden mellett persze olajokat is árulnak, ezért odairányítottam az oldalt.

Nemcsak, hogy az oldal említésével segített András, hanem tippet is adott, melyiket vegyem meg, azt mondta, szerinte mindenképp castrol gtx 10w-40-es olajat vegyek új autómba, de persze, nézzem meg az egész kínálatukat, mondta.

Hát így is tettem. Hihetetlen sokféle van fönt, zavarba is estem tőle, úgyhogy úgy voltam vele, maradok annál, amit András ajánlott. Láttam, hogy abból, amit kinéztem van egy és négyliteres kiszerelés is. Gondoltam, hogy ha teljes olajcserére van szükség, az egy literes nem lesz elég, így rögtön megcéloztam a négy literes kiszerelést. Abból is a kosárba tettem két darabot.

Drága volt az új autóm, de igazából az a fontosabb, hogy nagyon a szívemhez nőtt már most, ezért óvni szeretném, ahogy csak lehet. Jó dolgokat olvastam erről a castrol gtx 10w-40-es motorolajról. Hogy szinte azonnal befedi a motor falát, így a minimálisra csökkenti a motor felmelegedésének, lehűlésének köszönhető károkat.

Sokat fogok utazni ezzel az autóval, így jó van védelem minden féle utakon, mindenféle időjárásban, hiszen télen, nyáron használni fogom, és úgy tűnt, ahogy András is mondta, jó minőségű ez az olaj. És nagyjából 20.000 kilométert mehetek így vele egy éven keresztül, addig védve lesz a motorom.

Kicsit aggódtam, hogy, mivel az én autóm turbófeltöltős, nem lesz alkalmas ez az olaj bele, de ki is van emelve, hogy megfelelő rá, így megnyugodtam, rögtön rendeltem is kettőt belőle, és háthoz szállíttattam. Hozzá csaptam még egy két dolgot, így a kiszállítás ingyenes volt, és gyorsan házhoz is érkeztek a termékek.

Örülök, hogy elvittem Rebekát lovagolni, így egy új barátot is szereztem, én is közelebb kerültem a lovakhoz, és az autóm motorjának is védelmet nyújtottam.