Amikor új embereket ismerek meg, mindig tanulok valami újat

Nagyon szeretek lovagolni. Már gyerekkorom óta járok, igaz, csak ritkán, de olyankor mindig nagyon jól érzem magam. Nem mondom, hogy hobbi szinten művelem, mert ez még ahhoz is kevés lenne. Évente párszor eljárok, igazán léleknyugtató hatása van. Szeretem a lovakat, gyakran meg szoktam látogatni a Szilajt, akin lovagolni szoktam az elmúlt pár évben, de nem minden alkalommal ülök fel rá. Megfogadtam, hogy megpróbálok még többet eljárni hozzá és a lovaglással, mint sporttal is többet törődni.
De az igazság az, hogy ez tényleg egy drága hobbi, ráadásul arról nem is beszélve, hogy mennyibe kerül egy saját ló. Na, mindegy. A lényeg az, hogy néha egy-egy ilyen alkalommal új emberekkel is találkozom, és egy ilyen alkalom szülte azt a sztorit is, amit most elmesélek.

Amikor legutoljára voltam, két új embert ismertem meg, ők testvérek. Van a családjuknak egy nyaralójuk, akarom mondani, egy hétvégi házuk, pár kilométerre Budapesttől. Úgy lett megbeszélve, hogy azt is megöröklik, ha az ideje eljön.

Aztán rájöttek, hogy ha majd ott tartanak, hogy az a ház az ő nevükre kerül, akkor sem adják el, hiszen milyen jól jöhet, ha van egy ilyen háza az embernek. Igaz, kicsit fel kellene újítani, de semmi baja nincsen, hiszen rendszeresen járnak oda együtt családostul. A kertben sütögetnek, van egy kivetítőjük is, amin teljesen jól lehet filmet nézni, szóval egész jó hétvégi programokat lehet ott csinálni, ha az ember egy kicsit elrugaszkodna a nyüzsgéstől, de mégsem akar messze menni.

Ők mesélték aztán, hogy ebben a házban gázpalackot használnak, gázpalack eladó kulcsszóval, ha rákeresünk, egyből meg is találjuk azt a céget, ahonnan ők beszerzik a palackokat. Ezt onnan tudom, hogy rögtön ki is próbáltam beszélgetés közben.

Lényegében, ha gázpalackra van szüksége valakinek, nincs más dolga, mint felhívni őket. Ezt egyszerűen meg lehet oldani, hiszen a weboldalukon ott a telefonszám, de egy kattintással visszahívást is lehet kérni. Ha megnézed, az oldalon az is ott van, hogy milyen termékeik vannak, ezzel kapcsolatban vannak blogbejegyzések is.

Az a jó abban, ha ezt a céget bízod meg a gázpalackokkal kapcsolatban, hogy neked nem kell járkálgatnod utána meg keresgélned a megfelelő palackokat a számodra. Ugyanis te csak felhívod őket, lebeszéltek mindent és már ki is szállítják a megbeszélt időpontban. Így tehát mindig akkor jönnek, amikor kell és mindig egyeztetnek veled egy közös időpontot.

Szerintem ez elég jól hangzik, ők is nagyon meg vannak elégedve velük, szóval ebbe a hétvégi házba mindig akkor cserélnek palackokat, amikor szükség van rá, ilyenkor csak rájuk csörögnek és gyorsan le is egyeztetik a dolgokat.

Érdekes, mennyi új dolgot megismer az ember, ha új emberekkel találkozik.