Egy lovardának is szüksége lehet jó gumiabroncsokra

A gyerekkoromhoz képest sok minden megváltozott bennem. Az állatokat mindig is szerettem, teljesen mindegy volt, hogy kutya, kígyó, szőrős vagy nem szőrös, de voltak olyanok, amikért csak tisztes távolból rajongtam. Ilyenek voltak leginkább a hüllők, de azóta már volt is háziállatom a fajból, illetve a lovak is. Még egy általános iskolai nyári táborban elvittek minket lovagolni. Nem voltak a lovardában pónik, csak rendes nagy lovak, így párosával ültünk fel rájuk. Én a sor végén voltam, szerintem akkora már eléggé elfáradt szegény ló, mert voltunk vagy ötvenen, és ahogy felültünk a hátára, majdnem ledobott minket. Onnantól nem ültem lóra, egészen néhány évvel ezelőttig. Ugyanis egy ismerősöm családjának, akit még a felsőfokú tanulmányaim elején ismertem meg lovardájuk van, meghívott néhányunkat magukhoz, egy tavaszi hosszúhétvégére, én pedig azt gondoltam, hogy ez egy tökéletes alkalom lesz arra, hogy búcsút mondjak a félelmemnek. És ez sikerült is.

Ráadásul egy terepjárót is vezethettem. Mivel nagy farmjuk van, ezért ilyennel járnak, plusz ezzel szállítani is könnyebben tudnak. Hatalmas kerekei vannak, és fel is merült bennem a kérdés, hogy mennyivel lehet drágább négy darab nyári gumi egy ilyen autóra, mint egy sima személygépjárműre.

Az ismerősöm apukája mesélte, hogy meglepődnék, ha tudnám, mert ő is nagyot nézett, amikor beírta a gépbe, hogy „nyári gumi akció árak”.

Az elején kicsit bizonytalan volt, hogy egy addig ismeretlen oldalról rendeljen, de hamar el is szállt minden kételye, amikor meglátta, hogy eszméletlen sokfajta gumit lehet náluk vásárolni, ráadásul ismert márkák kínálatából. Kicsit utána olvasott a cégnek is, és megtudta, hogy több, mint 19 éve foglalkoznak autógumikkal, ami már elég biztosíték volt a számára.

A nyári gumi akciós árak egyébként azt jelentik, hogy akár több, mint 50%-kal olcsóbban is meg lehet vásárolni a gumikat. Szerintem az ilyen nagy akciók, főleg az olyan termékek esetében, amik eleve sokba kerülnek, nagyon ritkák. Ezt az ismerősöm édesapja is így gondolta, így le is csapott rá.

Mondta, hogy a szállítási díj is egész jó áron van, akciótól függetlenül, mert kevesebb, mint hatezer forintért vitték volna házhoz a négy darab gumit, mégis a személyes átvételt választotta. Van egy üzlet Miskolcon, ahol rendszeresen vásárolnak a lovardába szükséges dolgokat, és a webshop átvételi pontja is Miskolcon található, így két legyet tudott ütni egy csapásra, és még pluszban is meg tudtak spórolni egy kis pénzt, az akción felül.