Függesztett műtrágyaszóró, ami nem csak egy célra jó

Őszintén szólva először nem is tudtam pontosan, hogyan tudnám megoldani egy Virágföld, tőzeg, talajkondícionáló Jó Áron történő beszerzését, de azért sejtéseim voltak. Aztán pont adódott egy vidéki kiruccanás egy ismerőshöz a Hajdúságba, ahol aztán végre felnyitották a szememet ezt a kérdést tekintve.

Évente néhány alkalommal összefutunk ezzel a régi osztálytársammal és általában ez a fővárosban jön össze, mert ők elég messzire költöztek innen. De most úgy alakult, hogy a legutóbbi alkalommal kaptunk tőlük egy visszautasíthatatlan meghívást és nem volt más választásunk – délre vettük az irányt.

Brigiéknek van egy majorságuk gyakorlatilag, ahol gazdálkodnak, növényt termesztenek és állatokat is tartanak. Nekem először a lovas dolgokon akadt meg a szemem, mert gyerekként nagyon sokat jártunk ki a város szélén lévő lovardába, de ahogy elkerültünk otthon ez a szokás valahogy elmaradt. Így aztán hosszú kihagyás után alig vártam, hogy megint felnyergelhessek egy paripát és lóháton nézzük végig a birtokot.

Végtelen boldogság volt, amikor pontosan ezzel a tervvel vártak bennünket! Gyönyörűen sütött a nap, talán még az utolsó nyári melegek egyike lehetett, amikor még az esti órákban is nyugodtan elvoltunk egyetlen pulcsival. Érkezésünk után lóhátra pattantunk és elindultunk a birtokon. Előbb a gyümölcsös kertet néztük végig, amit ne úgy képzeljetek el, mint nagyanyó veteményese a kert végében: hatalmas gyümölcsfák, alattuk játszadozó kölyök macskák és más egyéb idilli képek. És ez még semmi nem volt! A gyümölcsöst követték mezők és földek. Óriási mezőgazdasági területek tartoznak a birtokhoz, amiket nem kis munka karbantartani. De mégis, amikor arról van szó, hogy mennyire jó érzés mindezt a szépen rendben tartott területet végig járni és egyszerűen csak gyönyörködni benne.

A naplementét is természetesen ló háton néztük meg, ami tulajdonképpen filmbe illő jelenet volt. Gyerekkoromban mennyiszer lovagoltunk ki így! Újra fel kéne venni ezt a szokást a heti-havi rutinjaink közé. Lovaglás után egy pohár bor és egy finom vacsora, nem is tudok elképzelni ennél szebbet, többet, jobbat! A természet, az állatok és a tartalmas közös időtöltés mindegyike adott egy ilyen alkalommal.

A birtok megtekintésének a része volt az is, amikor megmutatták, hogy micsoda berendezésekkel, gépóriásokkal tudják ezt a hatalmas és sokszínű területet karbantartani. Emlékeztek a történetem elejére? Azt mondtam, hogy a függesztett műtrágyaszórót illetően sokáig fogalmam sem volt, hogy eszik-e, vagy éppen isszák. Na, itt jön az a pont a sztoriban, amikor is mégis megtudtam, hogy miről van szó!

A függesztett műtrágyaszóró a megmutatott berendezések kapcsán jött elő és azért ragadt meg ennyire az elmémben, mert ezt szerezték be utoljára. A beszállítójuk szinte minden esetben a gazdabolt.hu oldal, mert elmondásuk szerint itt mindent megtaláltak eddig egy helyen olyan árakért, ami igazán megéri nekik. Többféle műtrágyaszóró gépük is van, hiszen attól függően, hogy hol használják a kertben más és más méretekre lehet szükségük.

A függesztett műtrágyaszórót leginkább a szántókon használják, ahol óriási mennyiségben kell dolgozni és emellett bőven van is hozzá hely. Ezzel a berendezéssel nem csak arra képesek, hogy a föld termőképességét, tápanyagtartalmát felturbózzák viszonylag könnyen, gyorsan és hatékonyan, hanem arra is, hogy ugyanezen az elven például vetőmagokat szórjanak el vele egy hasonlóan nagy területre. Így a műtrágya szórása mellett vetésre is alkalmas a berendezés. Egy másik érdekes hasznosítási módja ennek az eszköznek az, amikor a legfagyosabb téli időkben az utat szórják meg a segítségével mindenféle síkosság-mentesítő anyaggal.

A gazdabolt.hu-ról a függesztett műtrágyaszóró mellett más eszközöket is rendeltek, többek között van kisebb kézi műtrágyaszórójuk is, hiszen ők is kicsiben kezdték, na meg persze van egy csomó olyan hely a kertben, ahová ez az eszköz hatékonyabb megoldás a műtrágyázást illetően.

Nagyon sokat beszélgettünk erről az oldalról, úgyhogy én magam is körülnéztem, mert mi is kertészkedünk és néhány dologra mindig szükség van. Abszolút pozitívban csalódtam annak okán, hogy a gazdabolt.hu-n nem csak a nagy termelők találhatják meg a legjobb megoldásokat, hanem az egyszerű hétköznapi kis kertészek, mint amilyenek mi is vagyunk. Mert hát függesztett műtrágyaszóró ide, vagy oda, rengeteg olyan holmi van, ami szezonról-szezonra fogyó, vagy kopó eszköz. Ennél az online Gazdaboltnál viszont mindig vannak akciós termékek és ezen túl még szaktanácsokat is kaphatunk, hogyha szükségünk van a segítségre, vagy csak egy jó ötletre a kertünk kapcsán.

Úgyhogy a műtrágyaszóró kocsikon túl is van bőven választék, mert számos területen jelen vannak és képviseltetik magukat, ami csak a kert témakörébe tartozhat bármilyen formában – legyen szó egészen kicsi kertektől a hatalmas birtokokig.

Nem csak a termékek érhetők el széles választékban, de a szaktanácsadás lehetséges témaköreinek is igazán bőséges a palettája. 10 szaktanácsadó segíti az érdeklődök célba érését a gazdabolt.hu-n keresztül. A témaköröket illetően pedig kérdezhetünk tőlük zöldségtermesztésről, ültetvényezésről, növényvédelemről és öntözéstechnikáról is. Már ezek önmagukban óriási kérdéshalmazt képeznek, de tovább is van még! Érdeklődhetünk náluk a tápanyag utánpótlással kapcsolatosan is – ugye a függesztett műtrágyaszóró kérdése ide is tartozhatna, hogyha ennek okán merülne fel bennünk valami. Bombázhatjuk őket szobanövényekkel, vagy a park- és kertépítéssel kapcsolatos dolgokkal is egyaránt. Mit érdemes mi mellé ültetni és mitől lesz igazán szép és a tartós egy sziklakert – nagyjából ezeket tudom elképzelni. Aztán lehet még szó kerti tavakkal kapcsolatos kérdésekről, de a gyeppel és gyepápolással is felkereshetjük őket, ha valamiben bizonytalanok vagyunk. Lehet még téma ezeken felül a hajtatás és a biogazdálkodás is. Ez utóbbival kapcsolatban egyébként Brigi barátnőm is konzultált a gazdabolt.hu-val és pontosan ezért mertem én is mindezt megosztani veletek, mert csak pozitívan vélekedett a segítségről, amit kapott.

Persze azt sem szeretném kihagyni a felsorolásból, hogyha bármikor szükségetek van egy-egy termékkel kapcsolatban még több információra, vagy éppen csak a fejetekben felmerülő kérdésekre adott válaszokat szeretnétek hallani, akkor is keressétek őket bizalommal. A gazdabolt.hu mindig a legnagyobb szakértelemmel áll elébe a kérdéseknek, ahogyan a kínálatukban elérhető termékek listája is pontosan azt tükrözi, hogy mindenből a legjobbat nyújtják.

A függesztett műtrágyaszóró persze nem feltétlenül hétköznapi dolog, amivel mindenkinek kell otthon rendelkezni. De azt is gondolom, hogy ennek mindenféle lehetséges alternatíváját is meg lehet találni a gazdabolt.hu oldalon. Tehát, ha valaki igazán szeretne ilyen jellegű módon fejleszteni a kerti berendezésein, vagy magán a zöldterületei minőségén, mennyiségén, elrendezésén, akkor bátran keresse fel ezt az oldalt és az itt elérhető szakembereket, szaktanácsadókat, hogy a végeredmény minden esetben kifogástalan lehessen. Én a Hajdúságban tett kirándulást követően kétségek nélkül merem őket felkeresni mindenféle kerttel kapcsolatos kérdésben, hiszen aki ilyen nagy területek kapcsán is kompetens tud maradni, az az én cuki kertemen is minden bizonnyal fog tudni segíteni.

függesztett műtrágyaszóró