Lovastábor után szükségem volt egy masszázsra

Minden nyáron megrendezésre kerül a zsámbéki lovarda szervezésében egy lovastábor. Én gyerekkorom óta lovagolok, és évente kétszer részt veszek lovastáborokon is. Koromnál fogva már nem engem tanítanak lovagolni, hanem én a kisiskolásokat. Nagyon élvezem, a gyerekek nagyon aranyosak, a lovak pedig mindig örülnek a társaságnak. Mindig látni a kölykök viselkedésén, mennyit is számít egy állat, főként egy ló közelsége. Számomra is sokat adtak. Először 10 éves koromban ültem egy kispónin, ami meghatározó élmény volt. Akkor döntöttem el, hogy szeretnék eljárni lovagolni. A szüleimet egy évig kellett győzködnöm és a világ legtündéribb gyermeke voltam abban az időszakban. Végül sikerült elérnem a célom és beirattak egy lovasiskolába. Lett egy lovam és rengeteg barátom, akikkel egy idő után mindig kilovagoltunk a lovardán túlra.

Az idei lovastáborban is számos új embert ismerhettem meg, akikkel azóta is tartom a kapcsolatot. A tábor vége előtt sajnos egy nappal hamarabb el kellett jönnöm onnan, mivel elkezdett fájni a vállam. Az ott dolgozók és a táborban részt vevők mind nagyon segítőkészek voltak és rögtön ajánlottak is Budapesten egy masszázs szalont, ahol kifejezetten váll masszázzsal is foglalkoznak. A nevük Karma Thai Masszás. Egy jó adag fájdalomcsillapító beszedése után rá is kerestem a masszázs szalonra. Meglepetésemre rengeteg különféle masszázs elérhető a szalonukban. Köztük szerepel a talpmasszázs, a fejmasszázs, a nyakmasszázs és a vállmasszázs is. Azután, hogy megnéztem mennyi féle masszázs elérhető náluk, már mentem is és megnéztem a vállmasszázs árakat. A vállmasszázs árak attól függnek, hogy mennyi ideig szeretné a vendég magát masszíroztatni. Ki lehet választani egy 30 perces masszázst, de lehetőség van 60, illetve 90 perces masszírozáson is részt venni. A honlapon a masszázsokról mindent külön leírnak. A vállmasszázsról azt kell tudni, hogy a kezelés alatt megmasszírozzák a fejet és a nyakat is. Gondolom azért, mert nem biztos, hogy ténylegesen a váll az oka a fájdalomnak, hanem kisugározhat valahonnan. Sokszor mondják, hogy a nyak az oka, de lehet a fej, a hát is. Külön szimpatikus volt, hogy ehhez a masszázshoz nem kell levetköznöm és még olajjal sem kennek be.

Nem tudom, hogy miért kezdett el fájni a vállam a semmiből, de úgy gondolom, hogy köze lehet ahhoz, hogy irodában dolgozom és nagyon sokat ülök egy nap. Másrészt sportolni sem szoktam, csak ha megyek valakikkel lovagolni, ami kevésnek bizonyulhat. Mivel sok értékelést néztem meg a szalonnal kapcsolatban – amit a lovastáborban ajánlottak – és amit sokan dícsérnek, úgy voltam vele, hogy bejelentkezek egy időpontra. A honlapon is lehet időpontot foglalni, és akár már aznapra is! Nem gondolkoztam rajta sokat, még estére lefoglaltam egy időpontot. Amikor végeztem a masszírozással rögtön sokkal jobban voltam. Teljesen felfrissültem, nagyon jó hatással volt rám az igazi thai hangulat, amit a szalonban maximálisan éreztem. Az első alkalom óta már többször is jártam náluk, habár azóta a vállfájdalmam elmúlt. Viszont igyekszem figyelni a több testmozgásra, akár munkaidőben is felállok néhány percre és teszek egy kört az irodában.