Találjunk munkát egy versenyparipa sebességével

Sok lovas ismerősöm lett az évek során, de nem tudták egy ideig megértetni velem, hogy mi olyan különleges ezekben a hátasokban. Egészen addig, amíg közelről nem hallottam a dübögést, amit keltenek a vágtájukkal ezek a nagy termetű állatok. A lovaknak mind saját személyiségük van és hihetetlen számomra, hogy valakik meg tudják zabolázni ezeket a büszke lényeket. Egy lovas és a ló között pedig olyan kapcsolat alakulhat ki, amiből a külső szemlélő alig fog megtapasztalni bármit.

Egyszer én is szívesen megtanulnék lovagolni, de sajnos tudom, hogy ennek milyen anyagi feltételei vannak. A lovardák emellett általában távol vannak a várostól, úgyhogy ez sem fogja könnyebbé tenni számunkra ezt a hobbit. Éppen ezért, ha egyszer majd nagyon sok időm lesz, majd akkor fogok nekikezdeni ennek az érdekes hobbinak… Addig meg elég, ha hallgatom a lovagló ismerőseim történetét.

Mint azt az előző mondataimból is kivehettétek, mostanában nem állok túl jól anyagilag. A legnagyobb bajom az volt, hogy az iskola mellett nem tudtam találni munkát. Mindez azonban megváltozott, mikor az egyik ismerősöm beajánlotta nekem a Topiwork oldalát. Elsősorban hostess diákmunka érdekelt, de nyitott voltam bármi másra is, amit az oldal ajánlani tud. Szerencsére az ismerősöm ajánlása nem csak túlzás volt, úgyhogy el is kezdtem böngészni a Topiwork oldalát.

Elsőként muszáj megjegyeznem azt, hogy milyen könnyű volt navigálni az oldalon. Nincsenek bannerek, popupok vagy egyéb zavaró tényezők, amik elterelnék a figyelmünket. A design is letisztult, amit nagyon tudok értékelni. Az ilyen kis részletek miatt kaphat az ember egy olyan benyomást erről a helyről, hogy megbízható. Tudom, hogy a kinézet nem minden, mégis, azért látszik, ha egy oldal mögött valós munka van.

Mivel a Topiwork számára az a fontos, hogy minél hamarabb munkát találjunk, erre lett kitalálva a munkakereső funkció. Több lehetőségünk is van arra, hogy válogassunk az állások közül. Az első és a legegyszerűbb módszer az, ha beírjuk az adott munka megnevezését. Ez persze feltételezi azt, hogy már tudjuk mit szeretnénk. Mivel engem a hostess diákmunka érdekelt így első ötletként, ezért gyorsan be is pötyögtem.

Nem kell azonban akkor sem kétségbeesni, ha nincs ennyire konkrét tervünk. A Topiwork oldala erre találta ki a kategóriák rendszerét. Kisebb címkéken belül vannak összegyűjtve a különbözőféle munkák és kitalálhatjuk, hogy számunkra melyik a legszimpatikusabb ezek közül. Legyen szó gazdasági, fizikai, vagy IT területről, mindenki meg fogja találni a számítását.

hostess diákmunka

De térjünk vissza a hostess diákmunka hirdetésre. Nagyon örültem, hogy a leírások tömörek és a lényegre térnek mindig. Még a bérezést sem próbálták titokban tartani. Ilyen információk birtokában pedig sokkal könnyebb eldönteni, hogy az adott munka megfelel-e számunkra. Ezzel pedig magunknak és a Topiwork oldalának is időt tudunk spórolni. Mivel elégedett voltam a feltételekkel és a bérezéssel, ezért jelentkeztem a munkára.

Ehhez persze először regisztrálnunk kell az oldalra. A regisztráció folyamata is nagyon egyszerű. Nem kell mást tennünk, mint megadni pár alapvető adatunkat és már kezdődhet is a jelentkezés. Legnagyobb meglepetésemre pár nap múlva vissza is hívtak. Természetesen át kellett mennem egy interjún is, de összességében nagyon simán ment az egész. A Topiwork segítségével a hostess diákmunka többé már nem csak egy álom számomra. Ez pedig a hónap végén is meglátszik, mikor végre félre tudok rakni valamennyi pénzt.