Új mikrohullámú sütő a lovardának

Ahogy a pusztát szeltem hű Pajka lovam hátán, elmerengtem, hogy milyen lehetett, mikor őseim ezeken a dombokon és völgyeken át lovagoltak. Nekik még nem volt másfajta módjuk arra, hogy egyik távoli helyről a másikra eljussanak, csak a lovaglás. Annyi dolgot veszünk magától értetődőnek, mint mondjuk az autókat, telefonokat, de akár a mikrohullámú sütőket is. Különösen az utóbbit vesszük biztosra, hogy minden háztartásban van. Én sajnos azért merengtem el ezen a témán, mert a lovardánkban nem volt mikrohullámú sütő. Kérdezhetné a járókelő: Minek az egy lovardába? Ez a járókelő azonban nem tudja, hogy a mi lovas közösségünk végső soron egy kis családra hasonlít a leginkább. Minden edzés után közösen összeülünk, megesszük a magunkkal hozott szendvicseket, esetleg bográcsozunk ünnepnapokon. Ez mind szép és jó, sokan azonban otthonról hoznak olyan ételeket, amiket meg kéne melegíteni.

Ember legyen a talpán, aki jóízűen kivárja, ahogy mikrohullámú sütő nélkül meg próbálják melegíteni a magával hozott rántott húst. Mire elkészül, már mindenki hazament és akkor sem fog egyenletesen megmelegedni. A mai napon ezért a fejembe vettem, hogy megoldom a lovardánk problémáját, bár még nem tudtam hogyan.

Edzés után hazasiettem, jóleső fáradtsággal ledobtam magamat az ágyamra, majd elővettem laptopomat. Kíváncsiságból beírtam a keresőbe, hogy mikrohullámú sütő árak. Nem igazán győztek meg a keresési találatok, egészen addig, míg nem a BestMarkt oldalára tévedtem.

A felület teljesen áttekinthető volt – ez is egy érvem emellett a webshop mellett -, hamar megtaláltam azt a kategóriát, amit kerestem. Nagyon boldog lettem. A mikrohullámú sütő árak egyáltalán nem voltak magasak, abban a kategóriában, amire nekem szükségem volt, de mivel ár szerint is lehet rendezni a kínálatot, így kíváncsiságból én is megtettem, és a legdrágább darab közel fél millió forintba kerül. De megnéztem a legolcsóbbat is, ami még 18 ezer forintba sem került! Hát kérdem én, hol máshol lehet még ilyen jó áron mikrót venni? Ráadásul úgy, hogy két év garancia is van rá?!

Na de visszatérve: átnéztem a legjobb ajánlatokat, elolvastam az oldalon található rövid, tömör leírásukat is, ami szintén nagyon hasznos, mert segít abba, hogy mindenki megtalálhassa a számára leginkább megfelelő mikrót.

Nem akartam elmondani a lovarda vezetőjének, mert meglepetésnek szántam, úgyhogy egyedül nyomtam rá a „kosárba” gombra. A következő oldalon kitölthettem a szállítási módot, az adataim megadása után pedig már kész is volt a megrendelés. Igaz, ennél a pontnál kicsit gondban voltam, mert háromféle módon is át lehet venni az itt megrendelt cuccokat. Az egyik a házhozszállítás, ami GLS futárszolgálattal történik, a másik a GLS csomagponton való átvétel, a harmadik lehetőség pedig az üzletben történő személyes átvétel. Utóbbi egyébként a leggyorsabb, de a honlap szerint a megrendelések jelentős része (pontosabban 96%-a) két munkanapon belül kiszállításra kerül! Végül a házhozszállítás mellett döntöttem, mert így nagyobbnak gondoltam a meglepetést.

Alig vártam, hogy megnézzem Nándi bácsi arcát, amikor meglátja az újdonsült mikrohullámú sütőjét. Többé nem kell majd aggódnia az újramelegített rántott húsok miatt. Pár napot kellett csak várni a kiszállításra (kettőt se), átvettem a futároktól a terméket és már boldogan vittem is kis családomhoz, a lovardába.

A hatás pont olyan volt, mint ahogy elképzeltem. Mindenki meglepődötten figyelte, ahogy bekötöm az újdonsült készüléket és büszkén demonstrálom rajta a rántott hús másfél perc alatt történő megmelegítését. Ezután a délutánjaink mindenki számára ugyanolyan boldogan teltek. A nyugodt falatozásunkat pedig ennek a mikrohullámú sütőnek köszönhettük, amit a BestMarkt oldaláról rendeltem.

Nem is gondolunk bele sokszor, hogy mennyire megkönnyíti az életünket egy olyan oldal, mint a BestMarkt. Pár gombnyomás kell csak hozzá és a lovardai délutánok arculata teljesen megváltozik. Nincsenek már várakozók és nyálcsorgatók, akik nem kapnak időben ételt, mindenki együtt ülhet békésen, miközben a mikrohullámú sütő zümmög mögöttünk. Azóta egyébként, ha bármilyen elektronikai készülékre van szükségem, először mindig ezt a szuper webshopot nézem meg, mert nagyon jó tapasztalataim vannak velük, és a mikrohullámú sütő árakkal is, így minek keresgéljek máshol, akár kétségek között, ha már van egy jól bevált webáruház, amiben megbízom?!