Újra van fűtés a lovardában

Versenyszerűen lovagolok, és ez rengeteg jó élményt és felbecsülhetetlen értékű tapasztalatokat adott nekem az évek során. Megtanultam, milyen érzés felelősnek lenni egy másik élőlényért, és a lovam személyében hű barátra (és egyben munkatársra) leltem. Már 10 éve űzöm ezt a sportot, és jóval többnek gondolom egy szimpla hobbinál. Ez idő alatt alkalmam nyílt külföldi versenyeken is részt venni, így a szeretett lovammal együtt bejárhattam Olaszországot, Ausztriát, sőt még Amerika egyes részeit is. Persze a jó eredményekért rengeteg áldozatot is kell hozni. Szinte az összes szabadidőmet négylábú társammal töltöm a lovardában, ez a tény pedig sokakat elrettent attól, hogy belevágjanak egy ilyen komoly hobbiba.

A lovardának szerencsére van egy kis szállója, ahol több napot el tudok tölteni a lovak között anélkül, hogy utazásra kellene pocsékolnom az időt. Néha azonban adódnak kellemetlen szituációk, amik megnehezítik a felkészülést. Ilyen volt múltkor az az eset, amikor a legnagyobb téli hidegben úgy döntött a szálló gázkazánja, hogy felmondja a szolgálatot. Azokban a napokban a lovarda tulajdonosa is távol volt, ezért két választásom volt: a fűtetlen helyiségben fagyoskodok egész éjszaka, vagy magam keresek megoldást a problémára.

A Vizszereles net oldaltól jött a megváltás

Rövid mobilnetes kutatás után megtaláltam a Vizszereles net oldalt, melynek szakemberei a vízzel kapcsolatos problémákon kívül fűtésszerelési munkálatokkal is foglalkoznak. De nem akárhogyan! Már késő este volt, amikor észrevettem, hogy nem működik a fűtés, ezért nem sok reményt fűztem a dologhoz, de azért tenni akartam egy próbát. Láttam ugyanis, hogy ők vállalják az akár 1-2 órán belüli kiszállást a nap 24 órájában, amennyiben sürgős a helyzet. Ugyan ezt csak Budapest és Pest megye területén lehet igénybe venni, de ez nem volt probléma, hiszen a lovardánk nincs túl messze a fővárostól. Fel is hívtam őket, akik biztosítottak arról, hogy azonnal indulnak.

Mivel a Vizszereles net munkatársai már 30 éve mozognak ezen a területen, így nem kételkedtem abban, hogy segíteni fognak rajtam. Amiatt viszont egy kicsit aggódtam, hogy mi van, ha túl nagy a probléma, és nem oldható meg már aznap este. Mondjuk elmagyaráztam nekik már a telefonban is, hogy mit tapasztalok, úgyhogy reméltem, hogy tudják, milyen alkatrészekkel kell készülniük. Miközben vártam őket, alaposabban is áttanulmányoztam a fűtésszerelésről szóló bejegyzésüket, és tudatosult bennem, hogy valóban a tökéletes szakembereket hívtam ki, akik meg fognak tudni birkózni a feladattal. Külön szakterület ugyanis a gázszerelés és a fűtésszerelés, tehát ha az adott személy csak az egyikhez ért, nekem pedig a másikkal lenne problémám, akkor bizony hiába hívtam volna ki, mert nem tudna azzal mit kezdeni.

Vizszereles net

A Vizszereles net szakemberei azonban mindkét területen otthonosan mozognak, tehát emiatt nem kellett idegeskednem. A honlapon egyébként össze vannak szedve a lehetséges “tünetek”, amik segíthetnek megállapítani, hogy pontosan melyik típusú problémával állunk szemben. Elolvastam a vonatkozó részeket, és máris sokkal felkészültebbnek éreztem magam bármilyen hasonló esetre, legyen az a lovardában, otthon, vagy bárhol máshol.

A szerelők tartották magukat a szavukhoz, és hamarosan meg is érkeztek, teljes felszereltséggel. Nem bízták a dolgot a véletlenre, elhozták a legmodernebb szerszámaikat és alkatrészeiket, és rögtön el is kezdték a javítást. A kérdéseimre is készségesen válaszoltak, így megtudtam, hogy mi volt a probléma forrása, és azt is, hogy miként oldották azt meg. Ez azért jó, mert így másnap el is tudtam mesélni a tulajdonosnak, hogy pontosan mi történt.

Ezek a szerelők teljesen hitelesen és számlaképesen dolgoznak, ami azt jelenti, hogy mind a biztosítók, mind más szervek gond nélkül elfogadják azt, amit kiállítanak. Aggódtam emiatt, mert nem minden magát hivatásos szerelőnek mondó személy tud ilyesmivel szolgálni. Így azonban el tudtunk számolni a lovarda tulajával is, aki egyébként rettentő hálás volt nekem, amiért ilyen gyorsan és eredményesen cselekedtem a bajban. Persze engem elsődlegesen az vezérelt, hogy nem igazán akartam megfagyni az éjszaka folyamán, úgyhogy az igazi érdem szerintem a vizszereles.net munkatársaié.