Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 

Hírlevelet kérek
 
Újabb cikk a Postban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. május 01. péntek, 21:24

Íme a Racing Post legújabb jegyzete Overdose-ról.

 

Fura régi világ


Túlburjánzó Overdose jelenség


A lóversenyzéssel rendszeresen nem foglalkozó amerikaiak köztudatában igazából csak egy lóverseny él.
Természetesen a Kentucky Derbyről beszélek, de nem lepődöm meg, ha az e havi OTP-Hungária Nagydíjra gondoltak azok alapján, hogy mennyi cikk jelent meg a legkülönbözőbb helyeken Overdose szezonbeli első bemutatkozásáról.
A történet teljeséggel lenyűgöző, és mint olyan, alig meglepő, hogy ez a nem túl előkelő származású versenyló a remény szimbólumává vált a krízis sújtotta Magyarországon, ahol a forint hatalmasat zuhant és a miniszterelnök bedobta a törülközőt.
És akkor jön Overdose, hogy elűzze a szomorúságot, a zsokéja magyar zászlóba öltözik az ország egyetlen lóverseny pályájának több mint 20.000 emberrel zsúfolt lelátója előtt. Meg kell jegyezni, hogy mielőtt az Overdose hatás lökést adott volna a magyar lóversenyzésnek, a lóverseny pálya bezárásáról beszéltek már. Még saját honlapja is van - overdoseonline.hu.
Bár a történetnek nyilvánvalóan tündérmesei aspektusai is vannak, mindazonáltal eléggé szürreális volt olyan cikkeket olvasni, amelyben a magyar tréningben álló Group 2 győztes lovat a világválság hős lovához Seabiscuit-hez hasonlítják Budapesttől St Louis Post-Dispatch-on át egészen a Denver Post-ig.
Azért ne gondoljuk, hogy ez nem egy szenzációs ló! Nagyra becsült kollegám, Steve Dennis Christen nem ok nélkül tette a Budapest Bullet-be Overdose-t, akit otthon „Dózi”-nak, és Németországban „Wunderpferd” –nek (csodalónak) ismernek.
Nézzék meg Overdose-t a Budapest Time honlapján, ahol mind a 12 győzelmének videóját büszkén mutatják – láthatnak versenyeket a távoli Pozsonyból, Bécsből, Ebreichsdorfból mielőtt Baden-Badenben és Rómában versenyzett.
De ezek még mindig nem nyújtanak magyarázatot arra, hogy hogyan került Overdose az Egyesült Államok néhány jelentéktelen újságjába a Kentucky Derby idején.
Korunk Seabiscuitjéről szóló budapesti rádiósműsort hallgattak az Egyesült Államokban?
Műholdon keresztül sugározták a világ leghatalmasabb államába a Kincsem Park történéseit, mint ahogy a Beatles az All You Need Is Love-t?
Sajnos nem. A magyarázat sokkal egyszerűbb. A New York Times leközölte Nicholas Kulish cikkét Budapestről, amelyben az író Overdose-t a magyar lélek megtestesítőjének nevezte. „Overdose a magyarokat saját magukra emlékezteti: alulértékeltek és alábecsültek” – fogalmazott Kulish.
Csak el kell ejteni egy fura Seabiscuit utalást, néhány idézetet a ló teamjétől a magyar történelem és gazdaság helyzete közötti összefüggésről – IMF kisegítő hitel – és máris itt vagyunk.
Egy kiemelt helyen megjelent cikk azt eredményezte, hogy Overdose egész Amerikában megjelent a korábban említett és egyéb kiadványokban.
A Cleveland's Plain Dealer egyik cikke az olvasókat a New York Timeshoz irányította, hogy megnézzék „azt a lovat, amit a Churchill Downs-ban (Kentucky Derby színhelye) sosem fogunk látni”.
„Ahogy Seabiscuitnek ott volt ellenfélnek War Admiral a híres versenyükön, úgy a lóverseny használhatna egy másik riválist” teszi hozzá nem ésszerűtlenül.
„A Churchill Downs-ban ősszel megrendezésre kerülő The Breeders’ Cup Classic megfelelő alkalom lenne, hogy Overdose-t áthozzák az USA-ba”
Overdose teamjének ambiciózus tervei vannak, de lefogadom, hogy erre sosem gondoltak volna.
Csak Amerikában, ahogy mondani szokás.NICHOLAS GODFREY írását Kerekesi Éva fordította le

Никто не "Скачать солдаты солдаты минусовку"рискнул подплыть к берегу острова, под темную тень деревьев.

Жупайдия, жупайда, Бог не ""выдаст никогда.

Ее брат и более зажиточные сородичи с "Скачать программу для скачки музык в контакте"негодованием отвернулись от нее и "Закачать игры бесплатно без регистрации"едва не отреклись от столь унизившей себя родственницы.

О, славься, долина из долин, "Гдз на скачать на телефон"В которой процвел сей райский крин!

Первый "Скачать песню ты меня ждёшь"выигрыш за длительное время.

начал было я, но оказалось, что Лун Шан еще "Скачать новый gta san andreas"не закончил.

Аретино приготовил дорогое вино для своего гостя.

Я слишком взволнован, но попробую немного "Скачать новую форму баланса 2012"вздремнуть.

Он казался более крупным, чем виделся на изображении, и стоял "Скачать музыку шри чинмой"он в центре помещения с каменными стенами; из окна слева от него виднелось голубое небо и "Весёлая ферма 2 скачать ключ бесплатно"кусочек облака.

И при этом стремиться уничтожить.

 
FacebookJP-Bookmark
 

TEMPLATE COPYRIGHT © 2007 BY HILLIGER MEDIA
(TokioLights 1.1)