Menu

Te lovagoltál már?

0 Comments

Általános iskolás koromban minden évben volt egy öt napos erdei táborunk, általában május környékén. Nyár közepén pedig német táborunk volt, ez kizárólag a német tagozatosoknak volt. Ilyenkor minden osztályból, aki akart, mehetett ebbe a táborba, ez is körülbelül öt napos volt.

Az egyik erdei tábor során elvittek minket lovagolni. Már nem is tudom pontosan, hogy hol voltunk és hányadikos voltam, de maradandó élmény volt. Elmentünk egy lovardába, ahol sok érdekes dolgot tanítottak a lovakról. Megmutatták azt is, hogyan patkolják meg őket, megfürdették, kikeféltük a szőrüket, és minden egyéb. Utána kipróbálhattuk, milyen a lovaglás.

Volt egy osztálytársam, egy lány, aki akkor már évek óta sportszerűen lovagolt, így neki nem volt ez újdonság. Ő nagyon ügyes volt, ő is mondott néhány okos dolgot nekünk, amikor mindenki próbálkozott a lovaglással. Érdekes élmény volt, sajnos volt egy lány, aki leesett a lóról, de nem tudom, azt hogy sikerült neki, mikor csak szépen lépésben haladtak a lóval. Lehet, hogy nem ült fel rá normálisan.

Nagyon jó lett volna már akkor elkezdeni akár hobbiszinten a lovaglást, de hát ez egy elég drága hobbi, én meg akkor nem tudtam elkezdeni ezt az egészet. Pedig biztos jó érzés lehet egész nap lovagolni, lovak között lenni, etetni őket, a pajtát kitakarítani nekik, megpatkolni őket és még sorolhatnám. Az állatok amúgy is terápiás hatással vannak az emberekre.

Remélem, egyszer eljön az az idő, amikor legalább hobbi szinten el tudok kezdeni foglalkozni ezzel az álmommal.