Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 

Hírlevelet kérek
 
Mit írnak a külföldi lapok Overdose-ról? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. május 20. péntek, 07:49

 

 

Mint arról a napokban már beszámoltunk, az angol sajtó kiemelten foglalkozik Overdose angliai futásával. Az angol cikkek linkjeit közöltük is önökkel. Akik azonban nem beszélik a nyelvet, azoknak sem kell elkeseredniük, hiszen lefordítottuk a külföldi sajtóban megjelent cikkeket. A Racing Postnak két napja nyilatkozott Mikóczy Zoltán és elmondása szerint " Overdose még jobb lehet, mint az Abbaye-n". "A puskagolyó végre bizonyíthat"- írja a Sportinglife melynek riportjából kiderül, hogyan érez résztulajdonosa Mikóczy Zoltán a szombati közelgő versennyel kapcsolatban. A Daily mail május 17-i számában nem csak arra hívta fel olvasói figyelmét, hogy Overdose először lép az Angol gyepre, hanem arra is, hogy kész csoda, hogy azok után, amiken a múltban keresztül ment még egyáltalán tud versenyezni. Ezzel kapcsolatban Stuart Packham-et, Overdose patkolókovácsát szólaltatták meg.

 

Mikóczy Zoltán május 17.-i nyilatkozata a Racing Postnak:

"Overdose még jobb lehet, mint az Abbaye-n"

Overdose résztulajdonosa azt mondta, Dózi még akár jobban is szerepelhet most, mint három évvel ezelőtt az Abbaye-ben Franciaországban.

Mikóczy: " Sosem jártam még Haydock Parkban. Péntek este utazunk át a lóval oda. A Temple Stakes egy Group 2-es verseny, és ez jó felkészítő futás lesz a Royal Ascot-ra a King Stand Stakes-re. "

"Nem tudjuk biztosra, hogy ugyanolyan jó-e a ló, mint 2008-ban, mikor elindult és "megnyerte" a Prix de l'Abbaye-t, de ki tudja, talán most még jobb lehet ".

Overdose idén győzelemmel tért vissza egy kisebb német versenyben a múlt hónapban, de Haydock-ban jóval nehezebb lesz a dolga, hiszen ellenfelei közt ott lesz többek között Kingsgate Native, Tangerine Trees és Markab. 

"Távolabbi terveink közé tartozik egy újabb próbálkozás a Prix de l'Abbeye-n, de képben van  a Breeders' Cup is."- mondta Mikóczy.

A furcsa kinézetű, 2000 guineas-ért megvásárolt ló tündérmeséje, aki meghódított egy egész nemzetet tehát folytatódhat jövőre is.

"A terveink szerint a jövő évig futtatnánk. Ezután mehetne fedezni."- mondta Mikóczy. Aki 5 másik nagy cégtulajdonossal együtt Overdose résztulajdonosa. 

"Olyan kicsi volt és csúnyácska, hogy meg kellett vennünk őt. Talán ha nagyobb istállóba kerül nem is figyeltek volna fel rá. Ha Angliában vagy Franciaországban tréningezték volna, akkor nem lett volna olyan érdekes a történet, mint így, hogy magyar színekben fut"

 

 

"A puskagolyó végre bizonyíthat" Írja a Sportinglife.com, melynek riportjából kiderül, hogyan érez résztulajdonosa Mikóczy Zoltán a szombati közelgő versennyel kapcsolatban.

Részlet a cikkből:

Mikóczy láthatóan elkötelezett és lelkes lovával kapcsolatban: 

"A magyarországi lóverseny helyzete Overdose-nak és eredményeinek köszönhetően javulni látszik. Az 1990-es években volt kísérlet arra vonatkozóan a kormány részéről, hogy bezárják a lóversenypályát. A Kincsem park közel van Budapest központjához és fejleszteni akartak azon a részen. Majdnem sikerült is tönkretenniük az egész lóversenysportot. Az ország ki volt teljesen éhezve a sport sikerekre és mivel fociban sem vagyunk túl jók, Overdose-ra elkezdtek felfigyelni. A kormány észrevette, hogy van valami a dolog mögött és elkezdtek jobban odafigyelni erre a sportra. Overdose iránt nagyon nagy az érdeklődés, az egész ország lázban ég. ".Overdose részben magyar cégek tulajdonában van, és mikor ménesbe vonul ,valószínűleg a jövő szezon végén, egy egész nemzet kancája fogja őt várni amikor nyugdíjazzák, akárhol is áll majd ménesben. Mikóczy elmondása szerint valóra vált álom lenne számukra és Overdose számára, ha nyerni tudna szombaton Haydock-ban vagy Ascot-ban, mert ezzel valóban megnőne a fedezőértéke. "Bízom a ló képességeiben, de a legfontosabb most számunkra, hogy hétvégén futhasson, és legjobb formáját tudja hozni, hogy a következő lépés Ascot lehessen. Bízom benne, hogy minden rendben megy majd. 1914-ben egy magyar ló Adular nyerte a King Stand-et így Ascot az első vágyunk. A második, hogy visszatérjünk Franciaországba és később talán a Breeders Cup, az lenne csak a hab a tortán. " Overdose minden kívánságát lesik, mialatt Angliában tartózkodik, többek közt, hogy lószállítóját legalább 100 km/órás sebességgel vezessék, mivel ha ennél lassabban mennek, az nem tetszik Overdose-nak."Mindent erre a lóra tettünk fel, életünk minden perce róla szól, és arról, hogy vele együtt elérhessük céljainkat." Mikóczy hozzátette: " Másik 43 lovam is van, de Overdose a legfontosabb mind közül. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy rátaláltam. Sosem gondoltam volna, hogy valaha ilyen szerencse érhet."

 

A Daily Mail május 17-i számában nem csak arra híva fel olvasói figyelmét, hogy Overdose először lép az Angol gyepre, hanem arra is, hogy kész csoda, hogy azok után, amiken a múltban keresztül ment még egyáltalán tud versenyezni. Ezzel kapcsolatban Stuart Packham-et, Overdose patkolókovácsát szólaltatták meg:

(Idézet a cikkből)

Nemcsak Overdose (16-ból) 15 győzelme a bizonyíték arra, hogy a puskagolyó valóban acélból van, amikor versengésről van szó. Kész csoda, hogy még egyáltalán a versenypályára léphet azok után, hogy nagyon komoly laminitissel, patairha gyulladással, is meg kellett küzdenie. Patái olyan rossz állapotban voltak, hogy patkoló kovácsa elmondása szerint két évvel ezelőtt majdnem el kellett őt altatni." Mindössze három milliméter hiányzott a teljes katasztrófához"- mondta Stuart Packham, a sussexi patkolókovács, akinek türelmes kezelése segített Overdose-nak a túlélésben 2009 nyarán.

"Ismerve a problémáit, és amin keresztül ment egyszerűen elképesztő, hogy nyerni tudott olyan sokszor mielőtt megjelent múlt évben Amanda Perrett farmján." Packham még mindig 4 vagy 5 hetente Magyarországra repül, hogy ellenőrizze Overdose patáit mielőtt új patkót helyezne fel rá, melyeket speciálisan számára készítenek és odaragasztják patájára. Overdose idén újabb győzelemmel tért vissza Berlinben a múlt hónapban meglehetősen jó lefutási idővel és a Royal Ascot-on folytatja, ha most szombaton jól szerepel.

 

Suborics: "Overdose különleges" - SkySports

Andreas Suborics alig várja, hogy újra a magyar sprinterágyú Overdose nyergébe ülhessen a szombati Temple Stakes futamában. Overdose azzal érdemelte ki a budapesti puskagolyó becenevet, hogy 16 versenyéből csak egyet veszített el. Legutóbb Hoppegartenben parádézott és Suborics reméli, hogy a tehetséges sprinter visszanyerte régi képességeit. "Overdose különleges ló. Az a stílus, amivel a versenyeket abszolválja, nagyon megnyerő. "- nyilatkozta Suborics az At The Races-nek.

"Majdnem egy teljes év kihagyás után, még mindig hozta régi nagyszerű stílusát, bár a lovak, akik ellen futott nem voltak igazi ellenfelek."

"Legutóbbi berlini győzelme nagyon tetszett. Sokkal összeszedettebb volt, mint két évvel ezelőtt mikor utoljára lovagoltam és sokat is erősödött. A nyaka és az egész teste most súlyosabb, erősebb. Sokkal jobban néz ki most, mint négy évesen. Talán a startkapunál is nyugodtabbnak tűnt, mint korábban. Bárcsak olyan jó tudna lenni, mint régen! Legutóbbi versenye alapján nem tudnám ezt 100%-ban megmondani, mivel hendikep lovakat vert meg. De jó érzetem volt vele kapcsolatban, jó volt rajta ülni és magabiztos lettem a nyergében. Tudom, hogy Haydock-ban sokkal erősebb a mezőny, de jó esélyekkel indul, és ha minden rendben lesz és jó formában lesz, akkor a többiek lesznek bajban, mert ő lesz az, akit meg kell majd verniük."

Кажется, "Скачать игру авиасимулятор торрент"что он во власти каких-то глубоких чувств и мелкие происшествия не могут вывести его из задумчивости.

Пеоны, в коротких кожаных куртках "Музыка для будильника на телефон скачать бесплатно"и штанах до колен, и те танцуют с таким изяществом, "Погода в одессе рамблер"будто они профессора этого дела; а деревенские красотки в коротких юбочках и "Песня бьянка мулен руж скачать"пестрых туфлях порхают по залу, словно балерины.

Нет, всего "Игры лего бесплатно без регистрации"лишь песок, но песок желтый, сверкающий.

Теперь его переведут в военное министерство.

 
FacebookJP-Bookmark
 

TEMPLATE COPYRIGHT © 2007 BY HILLIGER MEDIA
(TokioLights 1.1)