Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 

Hírlevelet kérek
 
Mi lesz veled Overdose? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. augusztus 02. kedd, 12:30

Az elmúlt vasárnap futólag találkoztam Mikóczy Zoltánnal a Kincsem Parkban, és érdeklődtem nála, vajon eldőlt-e már, hol láthatjuk legközelebb Overdose-t. Zoli azt válaszolta, talán erre a hétvégére várható a döntés miszerint York vagy Prága lesz az útirány. 

 
A facebook internetes fórumain megy is a találgatás, hol láthatjuk legközelebb az alagi rakétát. Nem egyszerű ez a történet. A kétezres évek versenysportjában állandó problémát jelent a versenyekre való utazások finanszírozása. Gondoljunk arra, hogy milyen irtózatos anyagi kiadásokkal jár egy tengeren túli versenyre való szállítása a kajakoknak (kenuknak), vagy ha a lovaknál szeretnénk maradni, akkor elég csak arra gondolni, hogy tavaly a Kentuckyban rendezett világjátékokra, ha jól tudom nem utaztak pl. a fogathajtók, hiszen nem tudták finanszírozni a fogatok kiszállításának irtózatos költségeit. Overdose is sajnos ebbe a folyóba lépett.  Azt gondolom, nem véletlen az, hogy a legmagasabb szinten, csak Maktoumok, Abdullah-ok, vagy éppen Ullmann bárók nevével találkozunk immár hosszú évek óta. Mármint rendszeresen. Mindig feltűnik egy-egy sikeres ló, akinek futtatója ideig-óráig a legmagasabb körökben forgolódik, de idővel biztosan lemorzsolódik. A végére mindig ugyanazok maradnak.  (A futball Bajnokok Ligájában dettó ugyanez a helyzet. Néha feltűnik egy csapat, de legtöbbször, a Barca, Real, MU, Milan, stb. marad a végjátékra) Tudomásul kell venni: a galopp a milliárdosok sportja. A nemzetközi versenyekben való futtatásnak hatalmas költségei vannak.  Maradjunk Overdose-nál. Mikóczy Zoltántól és Dodi Rosivaltól tudom mennyibe került a két angliai verseny. Ezt azonban felhatalmazásuk híján nem írhatom le, de akik egy kicsit is tudnak számolni nagyjából, megkapják a reális összeget. A yorki futáshoz, Overdose-nek már úton kellene lennie Pulborough-ba. Amanda Perrett azonban Overdose két szép szeméért nem tartja telepén ingyen BULLDózert és Osztényi Zoltánt. Mikóczynak tehát jelentős összeget kellene csengetni 3 heti ott tartózkodásért.  Erre még jönnek a repülőjegyek, a szállásköltségek, a nevezési díjak. Ráadásul a lóversenyben nincs azonnali kifizetés így kétlem, hogy Mikóczy megkapta már a 16 ezer fontnyi ascoti nyereményt. Azaz egyelőre az 1000 fontnyi nagyságú kiadások csak kifelé repkednek, és a bevétel még nulla. Márpedig a 2010. március 12-én létrejött megállapodás szerint, minden bevétel Mikóczy Zoltán illet, de minden kiadás is az övé.
 
Idézetek a pannoniaoverdose.hu honlapról:
 
„Az OVERDOSE Vagyonkezelő Kft. 2010 januárjában alakult meg, egyetlen apportált vagyona az alapításkor 1,5 milliárd forintra értékelt versenyló. E társaság tulajdonrészéből vásárol az öt cégből álló befektetői csoport, egyenként 10-10 százalékot. A fennmaradó ötven százalék tulajdonosa továbbra is Mikóczy Zoltán.
 
A megállapodás legfontosabb elemei:
1. Bármilyen versenyen Overdose csak magyar színekben indulhat.
2. Overdose promóciós és reklámjoga a tulajdonosokat illeti.
3. Minden versenydíj-bevétel a társaságot ötven százalékban tulajdonló Mikóczy Zoltáné, aki ebből fedezi a ló tartását, versenyeztetését.
4. A tulajdonosok között egyhangú szavazat szükséges a ló átruházásához, reklámjogának harmadik fél részére történő értékesítéséhez.”
 
No, eddig az idézetek. Mi derül ki ezekből?  A ló tulajdonrészének 50%-a került az 5 új tulajdonoshoz, míg 50% maradt Mikóczy kezében.  A 3. pont alapján azonban az öt új tulajdonost, a 200 millió forint kifizetése után semmiféle kiadás nem terheli, azaz a konkrét példánkat tekintve Zolinak kell előteremtenie a york-i futás költségeit. (Igaz ha Dózer győz, az első helyezett pénzdíjának 100%-a is őt illeti)  Tehát nem KELL adniuk. A kérdés az, amit rengetegen kérdeznek tőlünk, hogy ha 1/6-od részben enyém a csodaló, miért nem nyúlok (újra) a zsebembe hogy Yorkban és ne Prágában fusson? Nem mindegy, hogy a lovam angol Gr1-et vagy közép-európai rangos versenyt nyer.  No, ez az a kérdés, amire nem tudunk válaszolni. Patthelyzet.  Több internetes fórumon támadják most Mikóczy-t hogy hová lett a 200 millió, és az miért nem elég az a pénz a versenyek finanszírozására? Nem tudom mennyit keresett eddig Overdose, de az biztosan kijelenthető, amikor beteg volt és Angliában és Franciaországban gyógykezelték az iszonyatos költségekkel járhatott, azaz Overdose eddig (biztosan nem állítom, de) vélhetően „többe kerül” gazdájának, mint amennyit keresett. ..de akkor hol vannak az ebben a cikkben elhangzott veretes mondatok?
 
„Járai Zsigmond – miután röviden egyeztetett a tulajdonostársakkal, – elmondta, hogy „A deal bonyolult. Most kifizettünk kettőszáz millió forintot Mikóczy úrnak, így a tulajdonosi jogok 50%-a átszáll ránk. Viszont azt valószínűleg még vállalni fogjuk, hogy egyéb hozzájárulással, például szponzorációval is hozzájárulunk a ló tartásához.”
 
Hofi hogy mondta? Kisanyám gyerünk. Most kell a pénz.. 
 
Folytathatnám még, de nincs értelme. El lehet, el kell gondolkodni azon kinek is volt előnyös ez a szerződés. Az öt cég egyszeri átutalással letudta a kötelességét. Nem is hibáztathatóak ezért. Amit vállaltak azt teljesítették. Viszont, hogy akkor hogyan fog futni Overdose Yorkban vagy Párizsban ez még mindig nem világos. Szerintem sehogy. Overdose esete kicsit Németh Feri bácsihoz és Papp Laciéhoz hasonlatos. Feri bácsi, politikai okok miatt nem lovagolhatta sokáig Imperiált külföldön. Papp Laci viszont, és ezt egy ismerősömtől tudom, majd beleőrült abba, hogy olimpiai bajnokként sem utazhatott külföldre és nem bizonyíthatta be azt, amit a szakmában mindenki tudott: Ő (volt) a világ legjobb boxolója súlycsoportjában. Overdose végre eljutott Gr1-es szintre. Őt nem a politika akadályozza meg abban, hogy megmutathassa a világnak csodás képességeit, hanem a pénz. Márpedig az nagy úr.

Игнатия и с самого начала войны усердно молился за победу австрийского и германского оружия.

Ты еще не знаешь меня с плохой стороны!

Но еще вернее, что его ждет смерть, если он останется здесь.

После дуэли он потерял сознание от большой потери крови.

Однако время многое изменило, и христиане превратились в "Песня сергея лазарева даже если ты уйдешь скачать"таких же надежных работодателей для ассасинов, как и последователи любого другого вероучения.

Я вспомнил рассказы отступников, не продвинувшихся до высших ступений прежде, чем они успели пережить нечто, что стало их отпугивать.

Лишь другие люди могут сожалеть о том, что ты закрыл за собой дверь, чтобы никогда больше не открыть ее снова.

задыхаясь ответил я, скользя все быстрее.

Оказавшись в этом помещении, он сразу же уловил его.

Демон бросился в направлении откуда пришел.

Это был маленький прозрачный куб.

Однажды в Мыловарах под Зливой, в районе Глубокой, округ Чешских Будейовиц, как раз когда наш Девяносто первый полк был там на учении, окрестные крестьяне устроили облаву на скаутов, которых очень много развелось в крестьянском лесу.

Этого мой информатор не сказал.

Те судьи, которые позволили этим проходимцам уйти от возмездия.

При этом зрелище дрогнуло бы самое стойкое сердце.

Этим бы вы испортили весь рассказ.

До меня доносилась смесь разных запахов по мере того, как в костер "бесплатные игры совершенный человек паук" летели порошки, кости, травы, куски плоти как человеческой, так и всякой другой.

Он лизнул бумажку острым языком, который "скачать сява песни" вынырнул, как язык рептилии, из израненного рта.

Более неотложные проблемы требовали "секреты игры трагедия белок" моего внимания.

Меня прежде всего интересует составление описания дневника путешественника, "скачать бесплатно игру охота через торрент" сказал веганец.

Несколько лодок, одна из них "песни про котов скачать" парусная, стояли на "Холодная ковка чертежи бесплатно" якоре с той стороны, их защищала длинная "игра солдаты фортуны скачать" белая дуга волнолома.

Когда читаешь свитки Синанджу, поневоле пару дюжин выучишь.

Мальчик мой, забудьте про Солнце.

В руках у мальчика был обломок камня, который он с восхищением разглядывал.

Все они были сняты с автомобилей выносное зеркало заднего вида, обломки хромированной форточки, куски разбитой фары.

Не будете "история знаний чарльз ван дорен скачать"ли вы любезны произнести несколько слов "кирилл кириллов книги скачать"на этом языке мне легче воспринимать слова на слух, чем рассуждать о лингвистических тонкостях.

Ему хотелось доказать ей, что он не боится людского табу, что "видеоучитель игры на гитаре"лучше, умнее, "доминик джокер песня скачать"опытнее других людей.

Розовый, например, очень идет блондинкам, но редко льстит брюнеткам.

Но там еще осталось почти полкассеты!

Я признал справедливость этих доводов и отступил в сторону.

Я взглянул на толпу демонов, бушующую за барьером.

Я его жрица, произнесла старая карга.

Втолкнул агрегат в стенной шкаф, ладонью захлопнул дверцу.

Кажется, он может напортачить, перенося меня в Кашеру, а я не уверен, сколько прошло времени, и действительно ли Люк еще находится там.

Ну, разве что в идеальных условиях, поправился он, и без отвлекающих факторов.

Да, те четверо, что похитили Корал, носят демонское обличье, сказала она.

Гарден засунул пальцы за подкладку своего вечернего костюма и вытащил звуковой нож.

Наблюдая за Хорейсом краешком "Маршак т.2 Стихи Загадки сказки разных народов Английская и латышская народная поэзия Пьеса" глаза, он поднял указательный палец и приложил к губам.

крикнула она, укусив его за щеку.

Линк молча кивнул, когда хозяин принялся разливать чай Драм поднял свою чашку и внимательно посмотрел на нее.

 
FacebookJP-Bookmark
 

TEMPLATE COPYRIGHT © 2007 BY HILLIGER MEDIA
(TokioLights 1.1)